Foto: Vida Press
Drīz jau būs apritējis pusgads kopš Krievijas dziedātājas Žannas Friskes pāragrās nāves, bet viņas ģimene mieru nav radusi - turpinās konflikts starp skatuves mākslinieces tēvu un bijušo mīļoto.

Krievijas mediji ar neatslābstošu interesi turpina sekot līdzi notikumiem Friskes ģimenē, un arī aizgājējas tuvinieki netīro veļu labprāt mazgā publiski.

Kad jau šķita, ka konflikts starp Friskes tēvu Vladimiru un viņas mīļoto, TV zvaigzni Dmitriju Šepeļevu (attēlā ar Friski) ir norimis, situācija atkal saasinājusies - šonedēļ parādījusies informācija, ka Vladimirs uzbrucis Dmitrijam un mazajam Platonam.

Lai gan Šepeļevs atšķirībā no pārējās Friskes ģimenes nav nasks uz sarunām ar presi, šoreiz viņa mērs bijis pilns - vīrietis telekanālam LifeNews sniedzis publisku paziņojumu par notikušo.

Viņš atzinis, ka kaunas par to, ka ģimenes nesaskaņas un ļoti intīmas lietas tiek risinātas sabiedrības acu priekšā.

"Es uzskatu, ka tas pazemo visus strīdā iesaistītos, bet, pirmkārt, tas pazemo Žannas piemiņu. Pēc sievas traģiskās nāves es labprātāk būtu klusējis, nebūtu uzstājies televīzijā un sniedzis intervijas," norādījis Dmitrijs.

Viņš skaidrojis, ka viņa zaudējuma sāpes ir privātas, un viņš neuzskata par vajadzīgu ar tām dalīties. Tāpat viņš nevēlētos reaģēt uz daudzajiem apvainojumiem un provokācijām, tomēr klusēt viņš vairs nevar.

"Vakar organizētais Vladimira Friskes uzbrukums man un mūsu dēlam ir ārpus visiem rāmjiem, tāpēc uzskatu, ka man vairs nav morālu tiesību klusēt.

Manam bērnam draud briesmas. Mani pretinieki no rupjiem vārdiem ir pārgājuši pie skarbām fiziskām darbībām, laupot jebkādu iespēju konfliktu atrisināt sarunu ceļā.

Kā tēvs un cilvēks, kurš ir atbildīgs par bērnu, es uztraucos par sava dēla psihisko stāvokli. Viņš kļuva par briesmīgā kautiņa liecinieku, kuru organizēja Vladimirs un pieci viņa līdzdalībnieki.

Notikušais Platonam kļuva par spēcīgu satricinājumu, jo viņa acu priekšā manam apsargam lauza pirkstus un sadragāja degunu, bezgalīgi lamājās un kliedza.

Es domāju, ikviens saprot, ka tas nevar palikt bez sekām. Bija nepieciešams izsaukt bērnu psihologu, lai tas apskata puisēnu. Notikušais viņam izraisīja histēriju, un zēns atkārto, ka baidās no vectētiņa," par notikušo stāstījis Šepeļevs.

Viņš atzinis, ka arī Friskes tēva psiholoģiskais stāvoklis viņam rada bažas, jo neviens nespēj iedomāties viņa pārdzīvotās traģēdijas skumjas un sēru apjomu

"Neviens no mums nevar viņu nosodīt. Man ir bezgala žēl viņa. Bet es baidos, ka tēvs vārda tiešajā nozīmē ir zaudējis prātu no bēdām un viņam ir nepieciešama speciālistu palīdzība.

Es vairākas reizes esmu vērsies pie praktizējošiem psihologiem un psihiatriem, kuri vienbalsīgi atzina, ka Vladimiram ir nepieciešama palīdzība un ārstēšana. Kamēr viņa stāvoklis neuzlabojas, Platonam ir bīstami atrasties kopā ar vectēvu," pārliecināts ir Dmitrijs.

Viņš atklājis, ka pēc kādas tikšanās ar vectēvu puisēns mājās atgriezies ļoti satraukts, nav varējis aizmigt, bet pie vakariņu galda sācis vemt.

Šepeļevs arī dievojies, ka negrasās Friskes tuviniekiem liegt tiesības satikties ar viņas dēlēnu un pavadīt kopā laiku, tomēr par savu prioritāti viņš uzskata dēla pasargāšanu. Šī iemesla dēļ viņš arī lūdzis palīdzību tiesībsargājošajām institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!