Foto: Publicitātes foto

Par konkursa Supernova sensāciju uzreiz pēc dalībnieku izziņošanas kļuvis Justs Sirmais (attēlā). 20 gadus vecais puisis pēc sava uznāciena radījis īstu apvērsumu sociālajos tīklos – klausītāji jūsmo kā par dziesmu, tā puiša spēcīgo vokālu, bet meitenes jau izceļ Justu kā konkursa smukulīti.

Kā sarunā ar DELFI Izklaidi uzsver pats Justs, viņa dalība Supernova nav nejaušība. Uz konkursu viņu aizvedis neatlaidīgs darbs mūzikas biznesā, kurā puisis nopietni iesaistījies pirms aptuveni trim gadiem.

"10. klasē ar saviem vienaudžiem izveidoju grupu TAX Free. Ielās spēlēju ģitāru - gan tepat Rīgā, gan ar ģitāru rokās esmu stopējis līdz Amsterdamai un Parīzei," sarunā ar DELFI Izklaidi ar sevi iepazīstina Justs.

Nopietns pavērsiens noticis, kad talantīgo puisi noskatījis populārais mūziķis Gacho un aicinājis pievienoties savai komandai. "Kopā ar Gacho ierakstījām albumu Smaids līdz ausīm, joprojām koncertējam.

12. februārī uzstāsimies Coyote Fly," stāsta Justs. Savukārt ar TAX Free viņam 10. februārī gaidāma uzstāšanās Crystal klubā, bet pēc tam jau bārā Tims Mints.

Papildus šiem projektiem Justs muzicē arī funk un džeza apvienībā Bunch of Gentlemen. Jaunā mūziķa darba loks ir visai plašs, un arī Supernova laikā viņš dīkā nesēž, bet gan aktīvi turpina rosīties savos projektos.

Justs godīgi atzīstas, ka viņam jau pirms konkursa piekarinātā "Supernova smukulīša" birka, viņu mulsina. Puisis saka paldies par šāda veida atzinību un labi apzinās, ka arī tēlam mūzikas biznesā ir svarīga loma, bet tajā pašā laikā viņš uzsver, ka nevēlas, lai tautai rastos nepareizs priekšstats.

"Es negribu, lai mani uztvertu vienkārši kā smukulīti. Negribu, lai cilvēki domā, ka esmu ticis mūzikas biznesā tikai dēļ izskata un bez smaga darba. Es negribu būt pēkšņi uzlēkusī zvaigzne - smukulītis ar Aminatas dziesmu.

Gribu, lai cilvēki saprot, ka es mūzikas biznesā darbojos nopietni, ka aiz visa stāv neatlaidīgs darbs. Jā, es varēju būt konkursā Supernova jau pagājušogad, bet es uzskatu, ka vispirms ir jāsasniedz noteikts līmenis pašam priekš sevis, tikai tad var pieteikties pārstāvēt valsti.

Un tikai tagad es jūtos sasniedzis tādu līmeni, lai varētu piedalīties Supernova," kritiski pret sevi un savu darbu attiecas jaunais mūziķis.

Puisim gatavoties palīdz pagājušā gada uzvarētāja Aminata, ar ko Justs sapazinies citu pašmāju muzikālo konkursu laikā. Viņa gan sarakstījusi dziesmu Heartbeat, gan palīdz Justam priekšnesuma gatavošanā. Tas gan nenozīmē, ka Justs pats nerakstītu mūziku.

"Rakstu dziesmas grupai TAX Free. Tieši gatavojos pieteikties šim konkursam un domāju par dziesmu, kas būtu atbilstoša. Un Aminata tieši bija uzrakstījusi Heartbeat un piedāvāja man to dziedāt. Tā bija laimīga sakritība," spriež Justs.

Puisis uzskata Supernova par lielu iespēju un dalībai konkursā pieiet ļoti nopietni. Viņa pieredzē jau ir uzstāšanās tūkstošu priekšā, piemēram, Summer Sound festivālā kopā ar Gacho, arēnā Rīga ar grupu TAX Free, tāpēc uz Eirovīzijas lielās skatuves viņam ceļi neļodzītos.

Lai gan eksperti pirmajā atlasē sprieda, ka puisis izskatījies satraukts, kas rada bažas par viņa spējām uzstāties tūkstošu priekšā, Justs uzsver, ka atlasē viņu no sliedēm izsitis žūrijas aicinājums pēkšņi dziedāt konkursa dziesmu, kas vēl nav bijusi sagatavota.

Justs atlasei bija sagatavojis citu priekšnesumu, jo atlases mērķis bijis pārbaudīt mākslinieku vokālās spējas. Uz nākamo kārtu Heartbeat būs kārtīgi sagatavota, un Justs vajadzības gadījumā būs gatavs to godam izpildīt tūkstošu priekšā šopavasar Zviedrijā.

"Pilnīgi noteikti esmu gatavs uzvarai," drošs par savu sniegumu uz skatuves ir Justs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!