Foto: DELFI

Ceturtdienas, 7. aprīļa, vakarā savas Eiropas turnejas Sweet Sweet Fantasy ietvaros Arēnā Rīga uzstājās soulmūzikas leģenda Meraija Kerija, tomēr ilgi gaidītais koncerts ne visiem sagādājā pozitīvas emocijas.

Gan koncerta laikā, gan pēc tā sociālajos tīklos iespaidi bira kā no pārpilnības raga – vieni publicēja miglainas bildītes vai video ar iemīļoto mākslinieci, ko papildināja ar jūsmīgām atsauksmēm, bet citi bija kritiskāk noskaņoti.

Vislielāko sašutumu raisīja tas, ka populārā izpildītāja nebija papūlējusies iegaumēt, kā sauc valsti, kur viņa uzstājas – ne viens vien Twitter tīklā aizvainots sūkstījās par to, ka Kerija Latviju nosaukusi par "Lativu", tādējādi demonstrējot lielu necieņu pret klausītājiem.

Koncertu apmeklēja arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri nebaidījās pēc tam savu kritiku paust publiski. Piemēram, Lauris Reiniks Twitter tīklā norādīja gan uz Kerijas izgāšanos ar Latvijas nosaukumu, gan godīgi atzina – pēc koncerta viņš juties vīlies.

Tāpat pārdomās pēc redzētā un dzirdētā dalījusies dziedātāja Anmary jeb Linda Dinsberga. Viņa Facebook tīklā aicinājusi Meraiju Keriju apmeklēt ārstu un mēģināt izdziedēt balsi.

Tāpat latviešu skatuves māksliniece norādījusi, ka viņas krietni vien slavenākajai kolēģei vajadzētu beigt muļķot cilvēkus, izmantojot "pilnu treku".

Protams, arī Anmary nav atstājusi vienaldzīgu Kerijas pārteikšanās - viņasprāt, dziedātājai vajadzētu saprast, kur viņa atrodas. "Mēs neesam nekāda banānu republika, bet LATVIJA," dusmīgi rakstījusi Anmary.

Viņa pievienojusies tiem, kurus samulsināja lielo ekrānu trūkumus arēnā – tālāk esošie tā arī neieraudzīja Kerijas seju un varēja baudīt vien nelielas zeltā mirdzošas figūriņas kustības uz skatuves.

Meraijas koncerts šodien bija nekāds. Dzied jau skaisti, bet pēc koncerta emocionāls tukšpadsmit.— Inese Lazdupe (@ILazdupe) April 7, 2016

What's the use of making a show in a big arena without a single screen?!We hope it was @MariahCarey on stage.And remember: U were in LATVIA.— Lauris Reiniks (@LaurisReiniks) April 7, 2016

Man ir tāda sajūta, ka #MariahCarey koncerts šovakar patika labi ja 10% apmeklētājiem! :( Esmu viens no viņiem!— Andris Reizenbergs (@A_Reizenbergs) April 7, 2016

Ja Meraija Kerija saka, ka mūsu valsti sauc Lativa (vai Lativia, kā kuru reizi), tad jau laikam tā arī būs.
— Āgenskalna spoks (@miltpauris) April 7, 2016

Kur vēl labāku kompāniju!? 😎🤘😅 #mariahcarey @rajecka @laurisreiniks @dingija @kukarane @janadulevska un Co!

A photo posted by Aija Andrejeva (@aija_andrejeva) on Apr 7, 2016 at 11:10am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!