Foto: F64

18 gadus pēc šķiršanās no komponista Jāņa Lūsēna viņa bijusī sieva, dziedātāja Maija Lūsēna (attēlā), ļāvusies publiskai grēksūdzei žurnālam Kas Jauns. Māksliniece, kura tagad ļoti pievērsusies baznīcai, atzinusies, ka par vienu no saviem lielākajiem grēkiem uzskata nokļūšanu ekstrasenses varā, kas vainagojās ar baisu rituālu veikšanu.

"Tas bija 90. gados, laikā, kad juka manas attiecības ar Jāni. Biju izmisusi. Gribot palīdzēt, pie šī cilvēka aizveda mana māsa. Piekritu, jo tas taču bija pats vieglākais ceļš, kā it kā meklēt risinājumu – samaksājot kādam, lai viņš kā ar burvju mājienu noņem problēmas.

Ekstrasensi un burvji izmanto cilvēku izmisumu un apjukumu. Viņi jau apzināti izdara tā, ka vairs netiec ārā no viņu nagiem," žurnālam pastāstījusi Lūsēna. Trīs gadu garumā viņa vairākas reizes nedēļā braukusi uz Ķengaragu pie ekstrasenses. Nu Lūsēna šo rīcību uzskata par milzīgu kļūdu.

"Mums laulības dzīvē bija lielas problēmas, jo Jānis ļoti dzēra. Tieši no viņa dzeršanas cietu visvairāk. Būtībā visi attiecību sarežģījumi laika gaitā bija izvērtušies tieši viņa alkoholisma dēļ.

Biju pagalam izmisusi, dusmīga un ļoti nejauka pret Jāni. Dzinu viņu laukā no mājām, bet viņš gāja tālāk pie nākamajiem dzērājiem," nepatīkamās atmiņās gremdējusies Lūsēna. Viņa atklājusi, ka sākumā pie ekstrasenses gājusi, lūdzot, lai vīru atbrīvo no alkoholisma, taču vēlāk pie šīs burves veikti rituāli, lai no vīra dzīves pazustu mīļākā.

"Lika nest fotogrāfiju, ko apstrādāja. Bija svece, ikonas un pārrunas... Atceros, kabinetā bija arī kušete, varēja pagulēt. Pilns serviss. Ārprāts, ja tagad padomāju, cik naiva un izmisusi biju!

Ekstransense man lika darīt visvisādas lietas, un es tās darīju," žurnālam Kas Jauns stāstījusi Lūsēna. Trīs gadu garumā viņa par šīm manipulācijām izdevusi kaudzi naudas. Nu māksliniece atradusi ceļu pie Dieva un ļoti nožēlo pagātnes grēku.

"Esmu Dievam parādā, jo tas taču ir milzīgs grēks – pat bauslī ir ierakstīts, ka neklanieties nevienam citam, ne burvjiem, ne zintniekiem, ne zīlniekiem... Tas ir Dieva likuma pārkāpums," padarīto nožēlo Lūsēna, kura pēc tam lūgusi Dievu gan par to, lai bijušais vīrs vairs nedzertu, gan par to, lai sievietei, kura iejaucās ģimenē un par to tika apstrādāta ekstrasensa kabinetā, viss būtu labi.

Viņa tagad spriež, ka tieši ekstrasensa iejaukšanās dēļ attiecības beidzās ar šķiršanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!