Foto: RIA Novosti/Scanpix
Jauns pavērsiens krievu miljardiera un oligarha Vladimira Potaņina (attēlā) un viņa bijušās sievas Natālijas šķiršanās prāvā. Ārvalstu mediji vēsta, ka lieta, iespējams, tiks risināta Londonas Augstākajā tiesā.

Vladimirs, kurš žurnāla "Forbes" pasaules turīgāko cilvēku sarakstā atzīts par šī brīža ceturto bagātāko Krievijas vīru (viņa turība mērāma aptuveni 13 miljardos ASV dolāru), pirms vairāk nekā diviem gadiem tiesā iesniedza prasību šķirt viņa un Natālijas 30 gadus ilgo laulību.

Vīrietis sievu bija krāpis ar savu asistenti Katju, kura laidusi pasaulē arī viņa bērnu. Krievu miljardieris pēc laulības šķiršanas apprecēja savu mīļāko, taču joprojām turpinās mantas dalīšana ar bijušo sievu.

Natālija Potaņinam dāvājusi trīs bērnus. Viņa pēc šķiršanās vēlas savā īpašumā iegūt vismaz pusi no bijušā vīra bagātības, taču oligarhs viņai piedāvājis tikai aptuveni 41 miljonu eiro. Turklāt bijušais vīrs apgalvo, ka viņš nemaz neesot tik bagāts, kā raksta "Forbes".

Miljardieris pavēstījis, ka viņam neesot nekādu dižu ienākumu, taču bijusī sieva nav gatava samierināties ar Potaņina piedāvātajiem miljoniem. Šobrīd izskatās, ka Krievijā Natālijai neizdosies panākt savu, tādēļ viņa piedraudējusi, ka mantas dalīšanas prāva tiks pārcelta uz Londonu.

Bijusī sieva izdevumam "The Guardian" pastāstījusi, ka viņa Krievijas Augstākajā tiesā iesniegusi apelāciju, lai lieta tiktu izskatīta atkārtoti. Viņa gan ir pārliecināta, ka savu neizdosies panākt. Tad viņa meklēs taisnību Londonas Augstākajā tiesā.

"Daudzi nonāk līdzīgās situācijās. Tā notiek arī citviet pasaulē, bet īpaši Krievijā – likums ir vīrietis, ideoloģija ir vīrietis," sacījusi Natālija.

Šķirtene šobrīd dzīvo Londonā, un viņa mantas dalīšanas prāvu apņēmusies pārcelt uz Angliju, ja Krievijas Augstākā tiesa nelems viņai par labu.

Londona nereti tiek dēvēta par šķiršanās galvaspilsētu, jo šeit likumi ir daudz pielaidīgāki un labvēlīgāki finansiāli vājākajam dzīvesbiedram. Tas Natālijai vieš cerību, ka taisnība tomēr uzvarēs un bijušais vīrs neatpirksies no viņas ar pārdesmit miljoniem.

Šķirtene skaidrojusi, ka Potaņina advokāti un finanšu uzraudzītāji meistarīgi visu nokārtojuši tā, lai miljardieris izskatītos pliks un nabags. Tas darīts ar nodomu, lai bijusī sieva paliktu bešā.

Kā vēsta "Forbes", Vladimirs kļuvis turīgs, pateicoties niķeļa ieguves un metalurģijas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!