Foto: F64
"Facebook" tīklā bieži redzam paziņojumus, ka kāds apmaiņā pret šokolādi, citu gardumu vai vienkārši smaidu piedāvā sev vairs nevajadzīgas, bet citiem, iespējams, noderīgas lietas. Dažkārt gan dāsnums tiek atalgots ar nepatīkamu vilšanos.

Tā nedēļas sākumā gadījies producentei, mūziķa Aigara Grāvera sievai Aijai Strazdiņai – brīvdienās viņa kopienā "Atbrīvojies no lietām Rīgā" ielikusi ziņojumu, ka "raiba rotaslietu čupa meklē jaunu saimnieci".

Kārdinošais piedāvājums nav palicis nepamanīts, un jau drīz greznumlietiņas atradušas jaunu saimnieku.

"Atdevu vakar it kā foršam puisim visu lieko bižutēriju. Apmaiņā pret šokolādi. Solīja atstāt "Fazer".

Šokolādes vietā šorīt no labiem cilvēkiem saņēmu ziņu, ka šamējais jau sācis internetā tirgoties. Nu, tā, ne pārāk kautrīgi - divi eiro, seši eiro gabalā, nieka 223 naudiņas par visu," sašutusi vēsta Aija.

Producente nolēmusi lietu tā neatstāt. Viņai talkā nākusi draudzene, kura piekritusi uzdoties par pircēju, un plāns nostrādājis – viltīgais andelmanis nolēmis no labumiem šķirties par 30 eiro, un Aija pati devusies uz tikšanos.

Visas rotaslietas atgūtas, un abas dāmas ar prieku noskatījušās neveiksmīgā "biznesmeņa" apjukumā, bet greznumnieciņu čupiņa nu ceļos pie jaunām īpašniecēm, kas guvumu novērtēs.

Ar savu piedzīvojumu Aija arī dalījusies "Facebook" tīklā, kur tas raisījis kaislīgas diskusijas par uzticēšanos svešiem cilvēkiem un to, ir vai nav ētiski dāvinātas lietas tirgot tālāk. Pati producente gan uzsver, ka strīdus nav vēlējusies.

"Vienkārši gribēju pievērst uzmanību faktam, ka ne vienmēr dāvana nonāk pie tā, kam, iespējams, tiešām ceri to uzdāvināt. Ja puisis būtu atstājis man šokolādi, kā solīja, neliegšos, būtu tikai pateikusi nelielu fui un viss. Bet, ja reiz biznesmenis pat neprotas solīto nieku izpildīt... Viss. Ko tur plēsties. Katram sava taisnība. Un viedoklis. Citam šīs noderēs, citam ne," rezumējusi Strazdiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!