Foto: Kadrs no video
Sabiedrības ievērību izpelnījusies 20 gadus jauniņā vegāne Sorša Morava (attēlā) no Losandželosas. Viņa uzskata, ka tie cilvēki, kuri uzturā lieto gaļu, atbalsta holokaustu. Lieki teikt, ka gaļēdāji viņai nepiekrīt.

Meitene aktīvi darbojas virtuālajā vidē un popularizē vegānismu. Savā "YouTube" kanālā viņa publicējusi neskaitāmus video, kuros stāsta par saviem ēšanas paradumiem, dalās ar receptēm un dod padomus, kā īstenam vegānam būtu jāuzvedas un jāizturas.

Tiesa, meitene ir diezgan radikāli noskaņota – liellopa gaļas ēšanu un piena dzeršanu viņa pielīdzina vergu turēšanai un to pakāršanai. Turklāt šī nav viņas vienīgā domupērle.

"Ja tu esi pret rasismu, vai tad tas nenozīmē, ka iestājies arī pret diskrimināciju? Un tomēr – tu uzturā lieto dzīvnieku valsts produktus, kas nozīmē, ka tu neesi pret diskrimināciju.

Ja tu neesi vegāns, tu tiešā veidā diskriminē dzīvniekus," vienā no saviem video vēstījusi vegānu daiļava.

Soršai ir liels atbalstītāju pulks, taču gana plašs ir arī viņas pretinieku un nelabvēļu pulks. Daiļavas uzskati nokaitinājuši daudzus, un viņas publicēto video komentāru sadaļā vienmēr raisās asas diskusijas, kurās savā starpā ķīvējas vegāniskā dzīvesveida atbalstītāji un visēdāji.

Interneta lietotāji savos izteikumos ir skarbi. "Viņa apgalvo, ka ir vegāne, bet pati uzvedas kā cūka," savus uzskatus paudis kāds komentētājs. "Tu diskriminē augus. Tie arī ir dzīvi, tu dumiķe," vēstījis kāds cits nelabvēlis.

Savukārt video, kurā Sorša devusi piecus padomus, kā kļūt par perfektu vegānu, kāds komentētājs ironizējis, ka, "pirmais noteikums ir nebūt tādai kucei".

Soršas "YouTube" kanāla abonētāju skaits pārsniedz 93 tūkstošus, un daudzi ir neizpratnē, kā viņai ar saviem radikālajiem uzskatiem un aizvainojošajiem izteikumiem izdevies tikt pie tik liela atbalstītāju pūļa.

👽

A photo posted by S O R S H A (@sorshamorava) on Nov 8, 2016 at 3:46pm PST

plants

A photo posted by S O R S H A (@sorshamorava) on Nov 2, 2016 at 10:39am PDT

new video: vegan worm dirt dessert | link in my profile | I made avocado chocolate pudding | happy world vegan day

A photo posted by S O R S H A (@sorshamorava) on Nov 1, 2016 at 3:57pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!