Foto: Picture Agency

Nedēļas izskaņā Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā startēja dziesmu un izpildītāju konkurss "Supernova". Pirmajā ceturtdaļfinālā piedalījās 11 dalībnieku, un emocijas abpus TV ekrāniem sita augstu vilni.

Kā jau ierasts, "Eirovīzijas" nacionālās atlases pirmo tiešraidi pavadīja dedzīgas diskusijas sociālajos tīklos, bet gana saspringta atmosfēra valdīja arī paša konkursa aizkulisēs Latvijas Televīzijas ēkā.

Jau vēstīts, ka par pirmā ceturtdaļfināla uzvarētājdziesmu tika atzīta Laura Valtera izpildītā kompozīcija "Magic Years", kam pusfinālā pievienosies Linda Leen ar dziesmu "Who Is In Charge", "Franco Franco" ar dziesmu "Up" un Miks Dukurs ar dziesmu "Spiritual Priest".

Pārējie četri pusfinālisti tiks izvēlēti svētdien, 12. februārī, kad uz skatuves kāps otrs dalībnieku pulciņš – 11 izpildītāji un apvienības, kas cīnīsies par žūrijas un skatītāju simpātijām.

Tiem, kuri pēc pirmā ceturtdaļfināla ir satraukušies par tehniskajām ķibelēm ar balsojumu internetā, Latvijas Televīzija ziņo, ka "šobrīd strādājam pie tā, lai pilnveidotu balsošanas tehnisko sistēmu internetā, un esam droši, ka šonedēļ, kad notiks ''Supernova 2017'' otrās atlases tiešraide, skatītāji ar prieku varēs nodot savas balsis par iemīļoto mākslinieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!