Foto: Privātais arhīvs

Plašu rezonansi visā pasaulē izraisīja vēsts, ka šovasar Sibīrijā tiks realizēts unikāls projekts "Game2: Winter" – izdzīvošanas spēle, kurā 15 vīrieši un 15 sievietes tiks izsēdināti Sibīrijas taigā, kur viņiem būs jādzīvo deviņus mēnešus. Skarbajai sacensībai bija pieteicies arī 33 gadus vecais latvietis Raimonds Millers (attēlā), kurš šonedēļ ar sociālo tīklu starpniecību pavēstījis, ka šova organizatori visus ir apkrāpuši.

Balsojums par drosminiekiem, kuri gatavi izmēģināt spēkus šovā, kas publiskajā telpā bija nodēvētas par "Bada spēlēm" krievu stilā, notika divos etapos. Pirmā kārta noslēdzās 1. martā, un Raimondam izdevās tikt tālāk. Savukārt otrais balsošanas etaps noslēdzās 1. jūnijā, kad arī bija jāizziņo 30 finālisti.

Raimonds 1. jūnija vakarā sociālajā tīklā "Facebook" vēstījis, ka viņam izdevies iegūt nepieciešamo balsu skaitu, lai kvalificētos izdzīvošanas spēlei. Tiesa, izrādījies, ka šova organizatori visus apmānījuši.

"Tā nu pienāca arī 1. jūnijs, kad pēc šova organizatora vārdiem vajadzētu nākt klajā jaunai informācijai. Tik tiešām! Jauna informācija parādījās! Šova mājaslapā bija ievietots video, kur Jevgēņijs Pjatkovskis atklāj, ka šova nebūs un ka tas esot mārketinga eksperiments vai kaut kas tamlīdzīgs. Vienu vārdu sakot, esam apmuļķoti. Tātad plānotais šovs "Game2:Winter" nenotiks," vēstījis Raimonds.

Sižetā Pjatovskis skaidro – vēsts, ka Sibīrijas taigā tiks filmēts izdzīvošanas šovs, bijusi viltus ziņa, kas apzināti radīta, lai viņa izveidotajai mājaslapai piesaistītu apmeklētājus. Vīrietis palepojies, ka viņš ticis pie bezmaksas reklāmas, jo mediji visā pasaulē publicējuši ziņu par projektu. Viņš arī uzsvēris – par reklāmu viņš pats nav iztērējis ne kapeikas.

Savukārt Raimonds sūkstījies, ka viņš ieguldījis milzīgu darbu, lai nokļūtu šovā. Viņš ne tikai veselu nedēļu trenējis krievu valodas izrunu, lai nofilmētu pieteikuma video, bet arī trīs dienas staigājis pa mežu un kameras priekšā stāstījis par sevi, lai sanāktu pienācīgs sižets.

Tāpat Raimonds ļoti nopūlējies, lai piesaistītu balsotājus, kas viņu atbalstītu un palīdzētu iekļūt to 30 veiksminieku vidū, kuriem bija paredzēts doties uz Sibīrijas taigu. Vīrietis sociālajos tīklos sapulcējis prāvu fanu armiju un uzrunājis arī nepazīstamus cilvēkus, aicinot viņu atbalstīt.

Raimonds pat pametis darbu ārzemēs un atgriezies Latvijā, lai cītīgi sāktu gatavoties dzīvei taigā. "Laiks ritēja savu ritējumu, un pamazām tuvojās finālbalsojuma sākuma laiks. Nolēmu pamest darbu Dānijā, pārdot savu iedzīvi un pārcelties uz Latviju, lai varu šeit sadarīt visu, kas nepieciešams, lai dotos uz šovu. Tā arī izdarīju – 28. aprīlī nostrādāju pēdējo darbadienu. Priekšniecība manu nodomu atbalstīja un teica, ka atgriezties varu jebkurā laikā," savas gaitas izklāstījis Raimonds, kurš uz Latviju atbraucis maija sākumā.
Foto: Privātais arhīvs

Kā skaidrojis vīrietis, viņam otrajā balsošanas etapā klājies ļoti labi. Viņš bijis pārliecināts, ka šovasar dosies uz Sibīriju.

"Pamazām tuvojās balsošanas noslēguma diena, un es turēju 14. pozīciju vīriešu konkurencē. Tāda pozīcija bija arī pašās beigās 31. maijā. Esmu pateicīgs visiem, kuri par mani balsoja, dalījās ar postiem, turēja par mani īkšķus," vēstījis Raimonds.

Tāpat vīrietis atvainojies visiem, kuri, iespējams, domā, ka viņš kādu apmānījis. Raimonda nodomi bijuši ļoti nopietni, un viņš nav nojautis, ka šova organizatori beigās tā izrīkosies.

"Mans ceļojums ar šo nebeidzas, jo jau sākotnēji man bija rezerves rīcības plāns gadījumam, ja ar "Game2: Winter" noiet greizi," noslēgumā piebildis Raimonds.

Atgādinām, ka aizvadītā gada izskaņā mediji visā pasaulē vēstīja par Krievijas "Bada spēlēm". "Viss ir atļauts. Kautiņi, alkohols, slepkavība, izvarošana, smēķēšana, viss," šova noteikumus citēja izdevums "The Daily Mail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!