Foto: LETA
Latvijas lielāko pelnītāju vidū šogad pirmo reizi ierindojies bijušā politiķa Aināra Šlesera dēls Edvards. Šī iemesla dēļ puisis nonācis arī sabiedrības uzmanības degpunktā, lai gan arī pirms tam jau krietnu laiku bijis biežs dažādu publisku pasākumu apmeklētājs.

Ineses un Aināra vecākais dēls Latvijas 100 lielāko pelnītāju sarakstā ierindojies 6. vietā, nopelnot 10,787 miljonus eiro, liecināja laikraksta "Dienas Bizness" izdotais ikgadējais žurnāls "100 Latvijas lielākie pelnītāji".

Puisis 2015. gadā ir absolvējis Londonas Karaļa koledžu, kur apguvis biznesa menedžmentu, un pēc tam Londonā turpinājis izglītoties finanšu zinībās Rīdženta Universitātē, kas ir privāta mācību iestāde.

Kā liecina puiša "LinkedIn" lapa, kopš 2016. gada aprīļa viņš ir SIA "Regma 1" valdes loceklis, un tieši šis uzņēmums arī ļāvis viņam iekļūt Latvijas lielāko pelnītāju sarakstā.

Gadu gaitā Edvards, salīdzinot ar citu pašmāju politiķu vai uzņēmēju atvasēm, bieži apmeklējis dažādus publiskus pasākumus. Visbiežāk Edvards kopā ar vecākiem bijis redzams Jūrmalā – tur puisis kopā ar mammu un tēti savulaik baudīja "Jaunā viļņa" koncertus un ballītes, pērnvasar tēvu pavadīja uz Grigorija Ļepsa koncertu, bet šovasar apmeklēja Laimas Vaikules organizēto festivālu.

Edvards kopā ar vecākiem bijis arī svarīgos viņu politiskās dzīves momentos – 2009. gadā dēls bija kopā ar viņiem pašvaldību vēlēšanu rezultātu gaidīšanas naktī, bet 2010. gadā, kad Šlesers bija izvēlēts par apvienības "Par labu Latviju" Ministru prezidenta amata kandidātu, kopā ar vecākiem devās balsot 10. Saeimas vēlēšanās un vēlāk arī piebiedrojās viņiem, gaidot vēlēšanu rezultātus.

Jau vēstīts, ka Edvardam pieder 70% SIA "Regma 1" kapitāldaļu. Pārējie 30% pieder Aināram Šleseram, viņa sievai un dēlam Ričardam. Pērn "Regma 1" strādājusi ar 15,41 miljona eiro konsolidēto peļņu. Uzņēmums oficiāli nodarbojas ar finanšu pakalpojumiem, taču peļņu ģenerējis vesels kompāniju tīkls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!