Foto: Shutterstock
Alū sautētas gaļas mērce ar ķimenēm un ķiplokiem – īpaši garda ar kartupeļu biezputru, griķiem vai makaroniem.

Ja ir laiks gatavošanai, izvēlies cūkgaļu, bet īpaši ātrām vakariņām - vistas filejas vai atkaulotus šķiņķīšus bez ādas.

::recepte::

Sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, apcep un nedaudz pasautē.

Pārkaisa ķimenes, lauru lapas, piparus, sāli un pielej ūdeni, lai gaļa ir pārklāta ar ūdeni. Cūkgaļu sautē zem vāka aptuveni 1,5- 2 stundas, bet vistas gaļu - 20 minūtes.

Tad pielej alu, iebiezina mērci ar iepriekš uzkarsētā, sausā pannas viegli apgrauzdētu rīvmaizi. Uz mazas uguns vāra, līdz gaļa mīksta un mērce sabiezē – aptuveni 15-20 minūtes.

Beigās pieliek ar uz smalkās rīves sarīvētus ķiplokus, kas samaisīti ar sāli un saldo krējumu. Kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.

Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai griķiem.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgvistas gaļa vai liesa cūkgaļa200 mlgaišais alus4 ĒKrīvmaize3 ĒKeļļa gab.sīpoli2 lauru lapas pipari sasmalcinātas ķimenes sāls4 gab.ķiploku daiviņas200 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, apcep un nedaudz pasautē.

2

Pārkaisa ķimenes, lauru lapas, piparus, sāli un pielej ūdeni, lai gaļa ir pārklāta ar ūdeni. Cūkgaļu sautē zem vāka aptuveni 1,5- 2 stundas, bet vistas gaļu - 20 minūtes.

3

Tad pielej alu, iebiezina mērci ar iepriekš uzkarsētā, sausā pannas viegli apgrauzdētu rīvmaizi. Uz mazas uguns vāra, līdz gaļa mīksta un mērce sabiezē – aptuveni 15-20 minūtes.

4

Beigās pieliek ar uz smalkās rīves sarīvētus ķiplokus, kas samaisīti ar sāli un saldo krējumu. Kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.

5

Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai griķiem.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!