Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 9. martā, koncertzālē "Godvil" paredzētā ringa cīņa starp mūziķi Andri Kiviču un policijas redzeslokā nonākušo viltus ziņu izplatītāju Niku Endziņu jeb Neidu tiek pārcelta uz aprīļa beigām.

Sestdien plānotās cīņas rīkotāju, apvienības "Mana Izklaide" pārstāvji "Delfi Izklaidei" pastāstīja, ka Kivičs šonedēļ incidentā ar diviem jauniešiem salauzis pirkstu, tāpēc cīņa tiek pārcelta uz 20. aprīli. Turklāt tās rīkošanu uzņemsies cita kompānija. Par cīņas norises vietu tuvākajā laikā tiks izplatīts paziņojums.

"Visiem, kuri iegādājās biļetes uz šo pasākumu, tuvāko 24 stundu laikā tiks nosūtīta informācija par iemaksātās naudas atgūšanu," publiskajā paziņojumā vēsta nenotikušās cīņas rīkotāji.

Lai gan pats Andris esot bija gatavs sestdien cīnīties arī ar vienu roku, cīņas organizatori šādu iespēju izslēguši, jo, neskatoties uz to, kādas prasmes abiem cīkstoņiem ir boksa ringā, galvenie noteikumi ir jāievēro.

Pasākuma organizatori vēlas pateikties visiem atbalstītājiem, mūziķiem, sportistiem, kā arī tiem, kuri bija nopirkuši biļetes.

"Visi gribēja redzēt šo cīņu, bet, kad cīņa tika izziņota, apkārt bija tik daudz negāciju, ka tas ir "cirks", "jūs apkaunojat sporta veidu, sportistus", "jūs barojat divus idiotus" un tā tālāk. Lai kādi arī nebūtu šie personāži, viņi tādi ir, pateicoties saviem sekotājiem un nelabvēļiem. Sabiedrība ir tā, kas to visu vēl vairāk saasina, provocē, uzturot dzīvu. Pateicoties iespējām, ko mums sniedz tehnoloģijas un sociālie tīkli, kļūt populāram ir ļoti vienkārši: uzfilmē kādu video, kur kāds tiek pazemots vai pazemojies pats, pārējo izdarīs sociālo tīklu lietotāji. Redzot, cik daudz par to runā, un skatoties līdzīgas tendences ārzemēs, saskatījām labu biznesa ideju. Uzņemties noorganizēt šo cīņu nedaudz ilgākā laikā par divām nedēļām bija ļoti drosmīgs solis un, lai gan mēs katru dienu saskārāmies ar milzum daudz problēmām, kuru dēļ būtu jāatceļ cīņa, mēs tikām ar tām galā, un tieši dienu pirms šī notikuma viss bija sakārtots. Laikam jau uzdarbojās ''karma"," spriež atceltās cīņas rīkotāji.

Tāpat arī atceltās cīņas organizatori uzdod retorisku jautājumu, "kāpēc tad, kad populāri cilvēki bez iepriekšējas pieredzes un prasmēm spēlē futbolu, hokeju vai kādu citu sporta veidu, neviens nesaka, ka viņi apkauno sportistus un sporta veidu?".

Atgādinām, ka vētru sociālajos tīklos un sabiedrības sašutumu pirms pāris nedēļām izraisīja video tiešraide, kuru Kivičs un viņa mīļotā sieviete Liene Skulme uzņēma vannā. Endziņš vēlāk izplatīja video, kurā izaicināja Kiviču uz boksa cīņu.

Kivičs atbildi nesniedza, bet Endziņš turpināja izaicināt mūziķi, publiski noķengājot Skulmi. Visbeidzot Kivičs nespēja palikt vienaldzīgs un izaicinājumu pieņēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!