Foto: DELFI

Divus populārus pašmāju skatuves māksliniekus – dziedātāju Aiju Andrejevu un mūziķi Jāni Aišpuru – jau vairāk nekā pusgadu vieno romantiskas attiecības, par kurām plašāka sabiedrība uzzināja tikai šī gada sākumā. Par to, kā un kad uzplaucis šis mīlas stāsts, izskanējuši dažādi minējumi, un visbeidzot Aija atklājusi, kā sākušās attiecības ar Jāni.

Lai gan Aišpurs joprojām skaitās precēts vīrietis un nelabvēļi Andrejevai pat pārmetuši ģimenes izjaukšanu, intervijā žurnāla "Santa" jaunākajā numurā dziedātāja norādījusi – "kad Jānis aizgāja no ģimenes, mēs vēl nemaz nebijām kopā".

"Kā bija patiesībā, zinu tikai es un Jānis, un mani tuvākie cilvēki. Tas nenotika strauji, kā raksta medijos un kā cilvēki savā prāta izfantazē," stāstījusi dziedātāja.

Publiskajā telpā izskanējušas runas, ka Aija un Jānis viens otrā ieskatījušies jau 2016. gada rudenī, kad TV projekta "700 pasaules brīnumi" ietvaros abi kopā bija devušies uz Malaiziju. Dziedātāja šīs runas atspēkojusi, norādot, ka tobrīd viņa bija nesen šķīrusies no sava pirmā vīra Toma Bērziņa un pēc laulības izjukšanas apdedzinājusies arī nākamajās attiecībās, tāpēc viņai nav bijušas nekādas ekspektācijas.

"Izšķīros no Toma un satiku kādu puisi. Tagad es teiktu – viņš bija plāksteris. Bet toreiz – ļoti aizrāvos, ieķēros. Kad šīs attiecības pārtrūka, jutos ļoti vīlusies cilvēkā, piemānīta. Tādēļ uz Malaiziju devos bez jebkādām ekspektācijām, man bija salauzta sirds un lielas pārdomas par dzīvi. Vienkārši ļāvos notikumiem, un Jānis bija lielisks ceļabiedrs – bija sajūta, ka enerģētiski mums ļoti saskan, jo arī viņš nepsihoja par grūtībām, nebaidījās ne no kā, izbaudīja īstumu, autentiskumu. Nekā tāda starp mums nebija. Absolūti nē! Nezināju, vai viņam patīku. Tas nebija pat nojaušams. Man bija klapes uz acīm, es biju citur. Manī vispār nekas tobrīd neievibrēja," norādījusi Aija.

Kā skaidrojusi dziedātāja, starp abiem bijis draudzīgs kontakts un arī pēc atgriešanās Latvijā abi šad un tad sazinājušies, līdz abi sākuši kopā rakstīt mūziku. Tad arī Aija pirmoreiz sapratusi, ka "starp mums kaut kas ievibrē". Tiesa, vispirms viņa to centusies sev noliegt.

Dziedātāja jau iepriekš pagātnē piedzīvojusi vilšanos, pazaudējot draugu, kuram pret viņu parādījušās simpātijas, un šoreiz viņa jutusies līdzīgi. "[..] Platoniska vilkme. Domāju – nē, nē, tā jau ir tikai fantāzija, ilūzija, nav sakara ar realitāti. Pirmajā vietā ir draudzība, nekādā gadījumā nekas vairāk, nekad," tā Aija.

Lai gan pretojušies jūtām, abi tomēr sapratuši, ka no tām nevar aizbēgt. Pirms diviem gadiem Jānis Aijai sacerēja dziesmu "Tu mani sauc", kas, kā atzinusi māksliniece, bijis pirmais viņas un Jāņa citādo attiecību punkts. Tiesa, arī tolaik starp abiem joprojām bijušas vienīgi platoniskas jūtas, un tas bijis ļoti smags posms.

"Prāts pretojas, bet sirds visu saprot. Katrā ziņā neviens no mums racionāli ar prātu šādu ceļu neizvēlētos. Es dzīvē nevarēju iedomāties, ka ar mani kaut kas tāds notiks. Nekad. Jo biju sev noteikusi robežas stingrus dzīves uzstādījumus. Tas ir bijis ļoti sāpīgi un sarežģīti visiem. Bet ļoti ceru, ka tas arī stiprinājis visus iesaistītos," piebildusi Aija.

Tāpat arī dziedātāja atklājusi, ka vēlāk arī sekojusi saruna ar Jāņa bērnu mammu. Saruna bijusi par to, kā turpmāk visi dzīvos, un Aija atzinusi – bijis ļoti nepieciešams to izrunāt.

"[..] Biju pārsteigta, cik mierīga un loģiska, ar pluszīmi, bija šī tikšanās, neviens ne uz vienu nebļāva. Vēlos būt Jāņa bērniem sirsnīga draudzene, nepretendēju uz statusu mamma numur divi," skaidrojusi dziedātāja.

Atgādinām, ka pērn pavasarī pašmāju prese vēstīja par krīzi Aišpura un interjera dizaineres Madaras Līviņas-Aišpures 12 gadu ilgajās attiecībās, kurās pasaulē nākušas divas meitiņas. Pāris toreiz arī neslēpa, ka dzīvo atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!