Foto: Vida Press

Otrdien, 14. maijā, Telavivā startēja 64. starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija". Tā pirmajā pusfinālā uzstājās 17 dalībvalstu pārstāvji, bet uz sestdienas finālu ceļazīmi ieguva tikai desmit labākie, kuri žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma kopsummā bija ieguvuši visaugstāko atzinību.

Krāšņu un iespaidīgu priekšnesumu pirmajā pusfinālā netrūka. Tā, piemēram, Islandes pārstāvji "Hatari" satricināja publiku ar sadomazohistu šovu, kurā šāvās ugunis, un daudzi komentētāji sprieda, ka muzikālā apvienība pirms tam paviesojusies kādā seksšopā, lai nokomplektētu savu skatuves tēlu.

Savukārt ar īpaši ēterisku, gaisīgu priekšnesumu, kuru neviens vien jau pasludinājis par vienu no visu laiku labākajiem šoviem "Eirovīzijas" vēsturē, priecēja Austrālijas pārstāve Keita Millere-Heidke.

Pop operas zvaigznes dziesma "Zero Gravity" ir par dziedātājas izjūtām pēc dēliņa dzemdēšanas, un Austrālijas pārstāves priekšnesums sasaucās ar dziesmas nosaukumu – māksliniece uz skatuves levitēja, radot iespaidu, ka viņa devusies zvaigžņotajā kosmosā.

Tas, ko Keita uz skatuves Telavivā darīja, bija "Eirovīzijā" kaut kas līdz šim neredzēts, un ne velti bukmeikeri viņu uzskata par vienu no favorītēm, kas varētu šogad konkursā plūkt uzvaras laurus.

Šeit gan jāatgādina – gadījumā, ja konkursā uzvar Austrālijas pārstāvis, Eiropa nākamajā gadā nemēros tālo ceļu uz ķenguru zemi. Tā vietā pasākuma rīkošana tiek uzticēta kādai dalībvalstij tepat Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!