Foto: Privātais arhīvs
No ziņu virsrakstiem jau vairākas nedēļas nepazūd 48 gadus vecās krievu aktrises, savulaik populārā kaimiņzemes seriāla Mana mīļā aukle ("Моя прекрасная няня") galvenās varones Vikas atveidotājas Anastasijas Zavorotņukas vārds. Zināms, ka viņa cīnās ar ļaundabīgu galvas audzēju, bet, tā kā aktrises ģimene atteikusies presei sniegt jebkādus komentārus par viņas veselību, publiskajā telpā izskanējuši dažādi pieņēmumi. Visbeidzot sievietes radinieki nolēmuši vairs neklusēt, jo baumu līmenis uzņēmis nekontrolējamus apgriezienus.

Krievijas prese ar apskaužamu regularitāti publicē informāciju, kas saistīta ar Zavorotņukas veselības stāvokli, un mediji ikreiz atsaucas uz anonīmiem, ģimenei pietuvinātiem avotiem vai arī ārstiem, kas it kā aprūpē aktrisi un tāpēc nevēlas, lai tiek minēts viņu īstais vārds.

Savukārt aktrises ģimene līdz šim bija klusējusi, bet aizvadītās nedēļas izskaņā tuvinieki Zavorotņukas oficiālajā "Instagram" foto blogā izplatījuši publisku paziņojumu, kurā aicinājuši presi pārstāt izplatīt baumas un nepatiesu informāciju, atsaucoties uz it kā pietuvinātiem avotiem.

Radinieki norādījuši, ka arī turpmāk presei komentāri netiks sniegti, bet visu svarīgāko informāciju atbalstītāji un aktrises daiļrades cienītāji varēs uzzināt no viņas "Instagram" konta.

Tāpat arī aktrisei izveidots atbalsta "Instagram" foto blogs, kuru pārvalda viņas tuvākie cilvēki, tostarp arī vairāki draugi, kas aktīvi cīnās pret presē izskanējušajām baumām un nepatiesajām publikācijām.

Otrdien, 15. oktobrī, foto blogā publicēts ieraksts, kurā atspēkota iepriekš izskanējusī informācija, ka aktrise esot bijusi komā, ka viņu pie dzīvības uzturējis elpošanas aparāts, ka viņa zaudējusi samaņu un ka vairāki viņas iekšējie orgāni pārstājuši darboties.

"Patiesība ir tāda, ka pastāv slimība, un mērķis ir to uzveikt," norādījuši tuvinieki, piebilstot, ka viss, ko viņi lūdz, ir līdzcilvēku lūgšanas un cieņa pret viņu lēmumu slimības detaļas neizpaust publiski.

"Un lai Dievs piedod visiem tiem, kuri ar šo tematu spekulē, kuri saviem rakstiem veido kliedzošus virsrakstus ar izdomātām "detaļām" un nepamatotām prognozēm," norādīts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka plašsaziņas līdzekļu rīcībā esošā informācija liecina – aktrisei smadzeņu audzējs tika atklāts ļoti vēlīnā stadijā šopavasar. Anastasija pirms tam ilgstoši esot sūdzējusies par galvassāpēm un nelabumu no rītiem, tomēr viņa domājusi, ka pie tā vainojams stress.

View this post on Instagram

Информация для всех неравнодушных: Анастасия действительно сейчас проходит курс лечения. При этом она не находилась в коме, никогда не была подключена к аппарату искусственной вентиляции легких, не впадала в состояние "сопора", потери памяти, измененного сознания, паралича или полной атрофии мышц. Все это выдумки. Правда в том, что есть заболевание и есть решительная цель его победить. Мы не просим ничего, кроме искренней молитвы от сопереживающих людей и УВАЖЕНИЯ к желанию близких не выносить на всеобщее обозрение детали болезни - это личное. И пусть Бог простит всех тех, кто спекулирует на этой теме, кто делает больно кричащими заголовками своих статей, придуманными "подробностями" и безосновательными прогнозами, кто позволяет себе всяческие провокации, обвинения в пиаре и осуждения родственников. Мы от души желаем никому не столкнуться с болезнью и не знать о ней никакой правды. А для тех, кто относится к ситуации с пониманием, мы обязательно будем здесь опровергать "сенсационные заявления" и "инсайдерскую информацию" от нечистоплотных СМИ. Благодарим за вашу поддержку!

A post shared by Поддержка Анастасии Заворотнюк (@podderzhka_azavorotnyuk) on Oct 15, 2019 at 12:50am PDT

View this post on Instagram

Мы искренне считаем, что радостью важно делиться, а тяжелые ситуации каждый переживает по-своему и имеет на это полное право. И это право необходимо уважать, оно - в приоритете перед всяким любопытством и нетерпением. Мы не готовы к визитам непрошеных гостей, считаем недопустимым, когда представители разных изданий караулят у больницы или дома, лезут через заборы, блокируют машины родственников и направляют им камеры в лицо; когда пытаются прорваться через пост охраны, наплевав на покой посетителей и сотрудников лечебного заведения; когда ищут "инсайдеров", готовых продать фото болеющего человека. Мы хотим, чтобы страна знала своих "героев" в лицо. Заголовки, с которыми сегодня выходит пресса - снова за гранью добра и зла. Примеры в карусели. И мы официально заявляем: нет, это неправда!!! #противлживсми

A post shared by Анастасия Заворотнюк (@a_zavorotnyuk) on Oct 11, 2019 at 7:41am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!