Foto: Privātais arhīvs/LETA

Pašmāju boksa fani aizvadītās nedēļas izskaņā tika iepriecināti ar skaistu vēsti – tika paziņots ka Latvijas bokseris Mairis Briedis Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņu pret kubieti Junieru Dortikosu 21. martā aizvadīs Rīgā, un latvietis saviem atbalstītājiem solīja, ka "finālā būs aizraujoša cīņa”.

Jau vēstīts, ka Briedis un Dortikoss uzvarējuši supersērijas pusfinālus, iegūstot iespēju iekļūt to bokseru ekskluzīvajā klubā, kuri ieguvuši Ali trofeju.

Kubietis, kuram 11. martā apritēs 34 gadi, savā karjerā ir izcīnījis 24 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu. Viņš WBSS pirmās sezonas pusfinālā piekāpās krievam Muratam Gasijevam.

Tāpat arī jāatzīmē, ka Dortikoss lepojas ar iesauku "Nokauta Dakteris", un viņš Briedim jau paguvis piedraudēt, lai latvietis sevi gatavojot karam.

"Dosim faniem visā pasaulē vienu no visu laiku labākajām cīņām. Cīņas vakarā tu uzzināsi, kāpēc mani sauc par "Nokautu Dakteri". Mans vārds jau ir iegravēts Muhameda Ali vārdā nosauktajā trofejā," pagājušonedēļ paziņoja mutīgais cīkstonis.

Abi brašie vīri cīņas gaidās naski metušies treniņos, un tam, kā ikdienā dzīvo un 21. martam gatavojas Dortikoss, visi interesenti var sekot līdzi viņa "Instagram" foto blogā, kur sportists labprāt dalās ar bildēm un video.

Atgādinām, ka Briedis 15. jūnijā WBSS pusfinālā, kas arī notika Rīgā, pieveica Glovacki un izcīnīja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostu, taču latvietis šajā cīņā pretiniekam izdarīja sitienu ar elkoni. Poļa pārstāvji iesniedza apelāciju WBO, un sākās garš process, lai noteiktu, kurai pusei ir taisnība. Šī lieta noslēdzās ar to, ka latvietim tika atņemta WBO josta.

Savukārt Dortikoss Čikāgā pēc punktiem pārspēja Mateušu Masterņaku, bet Rīgā 10. raundā nokautēja savu amerikāņu oponentu Endrū Tabiti.

Tiesa, jāatzīmē, ka finālā abi bokseri necīnīsies par WBO jostu. 21. martā abi mērosies spēkiem par Muhameda Ali trofeju, kā arī par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu, kas šobrīd pieder Dortikosam, un žurnāla "Ring" jostu.

View this post on Instagram

Cuba we are #1

A post shared by Yunier Dorticos (@teamknockoutofficial) on Jun 18, 2019 at 1:52pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Yunier Dorticos (@teamknockoutofficial) on Jun 18, 2019 at 9:51am PDT

View this post on Instagram

Put to sleep 😴 🤫

A post shared by Yunier Dorticos (@teamknockoutofficial) on Jun 15, 2019 at 7:34pm PDT

View this post on Instagram

Sneak peak @dorticosko back in the gym! Grind time! 💪🥇🏆

A post shared by Yunier Dorticos (@teamknockoutofficial) on Nov 20, 2018 at 12:31pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Yunier Dorticos (@teamknockoutofficial) on Oct 19, 2018 at 10:25pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!