Foto: Privātais arhīvs
Kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis apprecējies ar savu ilggadējo partneri Dmitriju Markovu. Abi vīrieši savu laulību reģistrējuši dzimtsarakstu nodaļā Vācijā.

Savas privātas dzīves jaunumus Putnis pirmdien, 13. janvārī, publiski izziņojis sociālajā tīklā "Instagram". Kā liecina publicētā informācija, laulība reģistrēta dzimtsarakstu nodaļā Minhenē.

Putnis virtuālajā vidē padalījies ar vairākām dzimtsarakstu nodaļā uzņemtām fotogrāfijām.

"Tieši pēc desmit gadiem reģistrētā partnerībā laime no šodienas būt pilnvērtīgā laulībā ar Dmitriju. To, protams, pavada rūgtums, ka cita valsts dod lielāku tiesisko aizsardzību par man tik mīļo Latviju," bilžu aprakstā norādījis Putnis.

Jāatzīmē, ka jau 2015. gada pavasarī, kad Putnis stājās Mediju politikas nodaļas vadītāja amatā, viņš savā valsts amatpersonas deklarācijā, kas tika iesniegta Valsts ieņēmuma dienestā, bija pieminējis Dmitriju. Pie abu radniecības bija norādīts "laulātais".

Viendzimuma laulības Vācijā tika legalizētas 2017. gadā 1. oktobrī. Savukārt pirms tam viendzimuma pāri varēja reģistrēt savas partnerattiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!