Foto: DELFI

Sestdienas, 1. februāra, vakarā Daugavpils Olimpiskajā centrā tiks aizvadīta Latvijas Radio 2 (LR2) rīkotās popa un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā banka" apbalvošanas ceremonija, kurā tiks noskaidrota 2019. gada iemīļotākā un vērtīgākā latviešu dziesma.

Daugavpilī sestdien sabraukuši daudzi iemīļoti un populāri pašmāju mūziķi. Finālceremonijas tiešraidei, kuras izskaņā taps zināms vietu sadalījums un tiks nosaukta pērnā gada vērtīgākā dziesma, tiks dots starts pulksten 19. Ceremonija būs skatāma Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā, kā arī klausāma LR2.

Savukārt divos pa dienu sākās ģenerālmēģinājums, kas ir gandrīz tikpat svarīgs un atbildīgs kā vakara šovs, jo to klātienē vēro skatītāji. Tiesa, arī viņi aptaujas rezultātus uzzinās tikai pašā vakarā.

Koncertā izskanēs 15 aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas (ar tām var iepazīties šeit), kuras aptaujas finālā iekļuvušas, apkopojot klausītāju balsojumu un žūrijas vērtējumu. Uz skatuves kāps tādi zināmi mākslinieki kā Dons, Intars Busulis, Aija Andrejeva, Aminata, "Prāta vētra", "Instrumenti", "Musiqq", Patrisha un vēl daudzi citi.

Tāpat arī jāpiemin, ka šoreiz pasākums solās būt īpašs, jo šis ir aptaujas 20. jubilejas gads. Atgādinām, ka 2018. gada vērtīgākās dziesmas titulu pērn Daugavpilī ieguva "Prāta vētras" kompozīcija "Ogles".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!