Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šobrīd 25 gadus vecais dziedātājs Džastins Bībers nule tapušā dokumentālā seriālā par savu dzīvi atzīst, ka narkotikas sācis lietot, būdams vēl bērns. Piemēram, marihuānu sācis smēķēt 13 gadu vecumā un laika gaitā nonācis līdz daudzām citām narkotikām. Bībers apstājies tikai tad, kad skaidri jutis: es mirstu.

Dokumentālo seriālu "Džastins Bībers: Gadalaiki" ("Justin Bieber: Seasons") demonstrē vietnē "YouTube".

Lai gan par Bībera vētraino jaunību bija zināms jau iepriekš, puisis līdz šim nekad neesot tik atklāti runājis par savu pieredzi ar apreibinošajām vielām.

"Sāku ar marihuānas smēķēšanu, kad man bija 12 vai 13," atklāj Bībers. Pēc īsa laika zālītes lietošana jau bija izvērtusies stiprā atkarībā, kam piepulcējās vēl arī alkohols, psihodēliskās sēnes, recepšu medikamenti, dažādas sintētiskās narkotikas, pārraidē atzīst jaunietis.

"Cilvēki nezina, cik nopietni tas man bija. Dažkārt cilvēki no personāla un apsardzes mēdza naktīs ienākt manā guļamistabā un pārbaudīt manu pulsu. No rītiem modos, un pirmais, ko darīju – iedzēru tabletes un uztinu kāsi," viņš teic.

Bībera narkomānija bija uzņēmusi apgriezienus, turklāt stiprā atkarība ilgusi gadiem. Bībera ilggadējais menedžeris Skūters Brauns pārraidē saka, ka dziedātāja vismelnākais periods šajā ziņā bijis laika posmā no 19 līdz 21 gada vecumam. Tad arī mākslinieks nolēmis sākt cīņu ar narkomāniju, jo skaidri sapratis: ja tā turpināsies, nāve ir drīza un neizbēgama.

Šobrīd Bībers jau vairākus gadus dzīvojot skaidrā un savos sociālo tīklu kontos ne vienu reizi vien dalījies pārdomās par to, ko nozīmē padsmit gadu vecumā būt visas pasaules apbrīnotam miljonāram.

"Miljoniem fanu nemitīgi atgādināja, cik ļoti mani mīl, cik ļoti lielisks es esmu. Ja esi jauns zēns, tu tam sāc ticēt, taču tam ir maz sakara ar realitāti... Tev ir miljoniem dolāru kontā, tu vari dabūt visu, ko vēlies... Zināt, šis nav labs koncepts nevienam tajā vecumā," skaidro Bībers, piebilstot, ka bijušas dienas, kad grūti pat izkāpt no gultas.

Bībera sieva Heilija Boldvina seriālā atzinusi, ka tieši psiholoģiskā trauksme ievedusi Bīberu atkarībā no recepšu medikamentiem. Viņa redzējusi puiša problēmas, taču stāvējusi atstatus līdz "viņš kļuva prātīgs".

Jaunais dokumentālais seriāls par Bīberu ievada arī viņa jaunākā mūzikas albuma "Changes" ("Pārmaiņas") iznākšanu, kas paredzēta 14. februārī, Valentīndienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!