Foto: Scanpix/LETA

Princis Harijs un viņa kundze Megana pauduši neizpratni par karalienes Elizabetes II lēmumu aizliegt pārim turpmāk izmantot karalisko zīmolu "Sussex Royal" un ar to pelnīt naudu.

Līdz ar Bekingemas pils aizliegumu zīmolu lietot Saseksas hercogi nedrīkstēs to izmantot komerciālos nolūkos nekādā veidā un apstākļos.

Princis Harijs un Megana izplatījuši paziņojumu, kurā norāda, ka karalienei nav tiesību atņemt Saseksas hercogiem viņu "brendu".

"The Daily Mail", atsaucoties uz saviem avotiem Bekingemas pilī, ziņo, ka karaliene ir neizpratnē par šādiem vārdiem. Harija un Meganas uzvedība pat tiek dēvēta par "sliktu PR gājienu".

Tas savukārt padziļinājis attiecību krīzi starp hercogiem un karalieni Elizabeti, raksta "The Guardian".

Izdevums atzīmē, ka aizliegums pāri padarījis "dusmīgu". Tam pamatā esot gan veids, kādā britu karaļnamā aizliegumu pieņēma, gan tas, kā pret Hariju un Meganu kopumā pēdējā laikā izturējies karaļnams.

Zaudējot iespēju pelnīt naudu ar "Sussex Royal", pārim krietni samazinās izredzes uz finansiālu neatkarību, uz kādu viņi bija cerējuši, atsakoties no oficiālajiem pienākumiem Apvienotajā Karalistē un pārceļoties uz Ziemeļameriku.

Izdevums vēstī, ka karaļnamam bijušas visas tiesības aizliegt lietot "karalisko zīmolu" – to paredzot Lielbritānijas likumdošana. Līdz šim Harijs un Megana šo zīmolu izmantoja, piemēram, savā "Instagram" kontā, bet tālāk bija plānojuši ar to radīt pat apģērbu līniju un ražot suvenīrus.

"Delfi" jau vēstīja, ka Saseksas hercogi šī gada janvārī paziņoja par attālināšanos no Lielbritānijas karaļnama, pārtraucot arī pildīt virkni karalisko pienākumu un lielāko daļu laika veltot dēla Ārčija audzināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!