Foto: LETA

Pašmāju dziedātājs, grupas "Eolika" viens no solistiem Viktors Zemgals vērsies tiesā ar lūgumu atzīt viņa un ģimenes maksātnespēju.

Kā liecina publiski pieejamais tiesu kalendārs, piektdien, 13. martā, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai jāizskata pieteikums Zemgala ģimeni atzīt par maksātnespējīgu.

Prasītāji ir trīs – Viktors Zemgals, Dita Zemgale un Silvestrs Zemgals.

"Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Dita Zemgale ir dziedātāja likumīgā laulātā, ar kuru laulība slēgta 1983. gadā, bet Silvestrs – abu kopīgais dēls, kurš – tāpat kā tēvs – saistīts ar mūziku.

Vaicāts par ģimenes maksātnespējas pieteikuma iemesliem un parādu apmēriem, Viktors Zemgals sarunā ar portālu "Delfi" bija izvairīgs, sakot, ka "nedomāju, ka man vajadzētu publiskot šādu informāciju", lūdzot arī cienīt privātumu. "Saprotiet taču," piebilda mākslinieks.

Fiziskās personas maksātnespējas process sastāv no divām secīgām procedūrām: bankrota procedūras un saistību dzēšanas procedūras.

Bankrota procedūras laikā tiek realizēta visa parādnieka manta un no tās realizācijas iegūtie līdzekļi novirzīti kreditoru prasījumu apmierināšanai, savukārt saistību dzēšanas procedūras laikā parādniekam ir pienākums kreditoru prasījumu segšanai mēnesī novirzīt vienu trešdaļu no saviem ienākumiem, liecina portālā Latvija.lv pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!