Foto: Vida Press
Velsas princis Čārlzs un viņa kundze, Kornvolas hercogiene Kamilla 9. aprīlī svin kāzu gadadienu. Šogad pāris to atzīmējis pašizolācijā.

Čārlzs un Kamilla gredzenus mija 2005. gada 9. aprīlī Svētā Džordža kapelā Vindzoras pilī.

Šogad, par godu "stikla kāzām" jeb 15 gadiem kopš laulības noslēgšanas, karaliskais pāris publiskojis īpašu foto.

Attēls uzņemts Lielbritānijas karalienes lauku īpašumā Skotijā un, salīdzinot ar iepriekšējās kāzu gadadienās publiskotajiem foto, šis izceļas ar savu sadzīvisko raksturu.

Pāris pozē uz nama kāpnēm vējtverī, abi tērpušies ikdienas drēbēs. Rokās laulātie tur savus mīluļus – suņus Betu un Blūbelu, raksta "The Telegraph".

Namā Skotijā Čārlzs uzturas kopš marta izskaņas, kad viņam diagnosticēja Covid-19 saslimšanu. 71 gadu vecā prinča laulātajai draudzenei Kornvelas hercogienei Kamillai testa rezultāts bija negatīvs, bet viņa pašizolējās kopā ar vīru.

Prinča Čārlza obligātā pašizolācija beidzās 30. martā, taču pāris turpina mitināties Balmoralas rezidencē, savukārt viņa māte karaliene Elizabete II atrodas pašizolācijā Vindzoras pilī Bērkšīrā, Anglijā.

72 gadus vecajai Kamillai laulības ar princi Čārlzu ir otrās mūžā. No 1973. gada līdz 1995. gadam viņa bija precējusies ar britu kavalērijas virsnieku Endrū Pārkeru-Boulzu, bet draudzība ar Čārlzu bija sākusies jau pirms tās.

Princis Čārlzs 1981. gadā apprecējās ar Diānu Spenseri. Šī laulība tika šķirta gadu pirms princeses Diānas traģiskās bojāejas avārijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!