Foto: Vida Press

ASV prezidenta Donalda Trampa laulātā draudzene un līdz ar to valsts pirmā lēdija 26. aprīlī svin dzimšanas dienu. Melānijai Trampai aprit apaļi piecdesmit.

Melānija Trampa – slovēņu izcelsmes daiļava, ar kuru Tramps iepazinās kādā no Ņujorkas modīgajiem burziņiem 1998. gadā, – bija spēcīgs vīra balsts priekšvēlēšanu cīņā, neraugoties uz to, ka viņas pagātne daudziem lika raukt degunus, spriežot, ka sieviete, kura pozējusi kaila, nav cienīga kļūt par ASV pirmo lēdiju.

Modeles karjeru Melānija Knausa sāka aptuveni 16 gadu vecumā Slovēnijā, bet, 1992. gadā, izcīnot otro vietu Ļubļanā notikušā skaistumkonkursā, viņa tika pie līguma ar modeļu aģentūru Milānā.

Izredzes izsisties modes biznesā mudināja Melāniju pēc pirmā mācību gada pamest studijas Ļubļanas universitātē un doties iekarot pasauli.

Viņas foto rotājis tādus žurnālus kā "Harper's Bazaar", "Vogue", "GQ", "Allure" un citus. 2000. gadā viņa kā bikini modele pozējusi arī izdevumam "Sports Illustrated Swimsuit Issue".

2005. gadā Melānija apprecējās ar Trampu. Starp citu, abu kāzas Palmbīčā apmeklēja arī Bils un Hilarija Klintoni. Gadu vēlāk viņa ieguva ASV pilsonību un laida pasaulē Trampa jaunāko atvasi – dēlu Baronu Viljamu, kuram patīkot valkāt uzvalkus un kuru māmiņa dēvēja par mini Donaldu.

Melānija arī brīvi pārvalda piecas valodas – dzimto slovēņu, kā arī serbu, angļu, franču un vācu valodu.

Savulaik priekšvēlēšanu neprāta laikā tika publiskoti Melānijas foto no 2000. gadā tapušas fotosesijas žurnāla "GQ" britu izdevumam, kurā viņa kaila laiskojās kažokādās Trampa privātajā lidmašīnā, ar rokudzelžiem pieķēdēta pie portfeļa.

Melānija pirmās lēdijas godā

Trampa valdīšanas gados padarīts ir daudz. Melānija darbojusies dzimumu līdztiesības jomā, iestājusies par algu izlīdzināšanu starp vīriešiem un sievietēm.

Melānijai rūp arī bērnu drošība interneta vidē – viņa sasaukusi vienkopus lielākos tehnoloģiju magnātus, lai kopīgi cīnītos par drošu virtuālo vidi, kurā nav vietas pazemojumiem. Kampaņa "Be Best", kurai lēdija ir patronese, izskanēja skaļi. Tāpat Trampa kundze steigusi līdzēt trūkumcietējiem Āfrikā.

Trampa tiek vērtēta arī kā viena no vislabāk ģērbtajām prezidenta kundzēm. Līdzās iepriekšējām ASV pirmajām lēdijām Žaklīnai Kenedijai un Nensijai Reiganai arī Melānijas tērpu izvēles līdz šim nosauktas kā nekļūdīgas. Trampa kundze apģērbos nekautrējas izvēlēties košas krāsas, taču lakonisku dizainu.

Ja Donalds Tramps sevi reliģiski identificē kā prezbiterāni, Melānija ir katoliete; savu ticību viņa apliecinājusi arī Vatikānā, 2017. gada maijā tiekoties ar Romas pāvestu Francisku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!