Foto: Vida Press
Nemīlīgie rudens vakari ir īstais laiks, ko bez sirdsapziņas pārmetumiem veltīt omulīgai atpūtai uz dīvāna ar sildoša dzēriena krūzi rokā, nododoties neizsmeļamās kino un seriālu pasaules iepazīšanai. Aizraujoša un vērtīga skatāmā materiāla piedāvājums ir krietni vien lielāks par mūsu iespējām ar to visu pilnvērtīgi iepazīties, tāpēc lieti var noderēt zinošu cilvēku padomi. Latvijā pazīstamais kino eksperts Sergejs Timoņins ir apkopojis pieejamās straumēšanas un video platformas, izceļot uzmanības vērtas filmas un seriālus, kuriem nodoties rudenīgajos vakaros.

"Seriālus un filmas šobrīd patērē gluži kā labas grāmatas – tāpat kā grāmatu mīļi izvēlas sava iecienītākā autora grāmatu, kino fani skatās pārraides, kuras veidojis iecienītākais režisors vai tajā piedalās iemīļots aktieris. Interesanti arī tas, ka Latvijā skatītākās parasti ir tieši komēdijas, savukārt ārzemju topa augšgalā ir supervaroņu filmas," stāsta Sergejs Timoņins.

"Krīzes laikā, kad pieeja kino teātriem bija liegta un daudz laika pavadīts mājās, straumēšanas platformu skatītāju skaits ārkārtīgi pieauga. Ne velti "Netflix", HBO un citi straumētāji ieplānojuši pirmizrāžu grafikus vairākiem mēnešiem uz priekšu," uzsver Sergejs un dalās ar, viņaprāt, interesantākajām filmām un seriāliem, kādi šobrīd pieejami straumēšanas platformās. Starp tiem atrodami gan nopietni un domīgi gabali, gan arī jestri joki un fantastiski piedzīvojumi – katrs varēs izvēlēties savai gaumei atbilstošāko!

Vairāk seriālu var atrast "Samsung TV" seriālu ceļvedī www.skatos.tv, kur apkopots aktuāls materiāls populārās straumēšanas platformās ("Netflix", "Shortcut", HBO, "Helio TV" u.c.), kā arī kino nozares profesionāļu ieteikumi, recenzijas un apskati.

"The Eddy"

"Pēc fantastiskajiem "Whiplash" un "La La Land" panākumiem režisors Deimiens Čazels savu nākamo muzikālo stāstu centrē Parīzē un... "Netflix" straumēšanas platformā. Nabadzīgi, taču bezgala talantīgi džeza mūziķi pulcējas Parīzes naktsklubā, kur kopā savērpjas mūzika, džezs, dzīve un mīlestība," stāsta kino eksperts.

"Dvēseļu putenis"

Foto: Publicitātes foto

"Būtu grūti kaut ko piebilst par visu laiku skatītāko pašmāju filmu, kas vēl nebūtu pateikts, tādēļ vienkārši paliksim pie tā, ka jau to ir iespējams legāli straumēt arī no mājām visiem LMT viedtelevīzijas abonentiem. Nav šaubu, ka daudzi gribēs vēlreiz piedzīvot Valda Celmiņa operatora darbu, Lolitas Ritmanis mūziku un pārējās filmas komandas neticamo darbu, pārnesot uz lielā ekrāna Aleksandra Grīna romānu," stāsta Sergejs.

"Seal Team"

Foto: Publicitātes foto

Mēs esam pieraduši redzēt, kā filmās brašie specvienību puiši glābj pasauli no teroristiem un citām briesmām, bet vai mēs zinām, kas stāv aiz šiem varoņdarbiem un kāda ir to ikdiena? Par to stāsta asa sižeta seriāls "Seal Team", kura centrā ir viena no slavenākajām un noslēpumainākajām speciālo uzdevumu vienībām, SEAL team, kas piedalījās arī Osamas bin Ladena likvidēšanā. Galveno lomu seriālā atveido populārais aktieris Deivids Boreanazs ("Bones"). Seriāls skatāms Go3.lv straumēšanas vietnē.

"Stateless"

Garā jo garā autoru virknē, kurus ar saviem budžetiem atbalsta straumēšanas platforma "Netflix", nu ierindojas arī "Oscar" balvas laureāte, austrāliete Keita Blanšeta, kura uz saviem pleciem ir iznesusi projektu "Stateless". Aktrises un producentes sirdij tuvs ir izrādījies stāsts par imigrantiem, kuru dzīves krustojas bēgļu nometnē, – kā izrādās, tad šis temats Austrālijā ir tikpat aktuāls kā ASV. Izcils aktieru ansamblis (Ivonna Strahovska, Dominiks Vests, Džejs Kortnijs, Faisals Bazi un pati Blanšeta) to izspēlē sešās sērijās, kas balstītas patiesā stāstā.

"Ted Lasso"

Foto: Vida Press

Ir jau bijuši vairāki gadījumi, kad kādi veiksmīgi komēdijšova "Saturday Night Live" skeči ir pārauguši filmās, bet pie tā industrija apstāties negrasās – "Apple TV+" skatāms seriāls "Ted Lasso", kas ir balstīts uz kanālā NBC redzamiem sporta skečiem ar Džeisonu Sudeikis kā amerikāņu futbola treneri, kurš dodas uz Lielbritāniju, lai trenētu futbola komandu. Teds arī ātri vien uzzinās, ka ir visnotaļ zīmīgas atšķirības starp šiem futbola veidiem, un uz amerikāņu un britu sporta un vienkārši pasaules uztveres atšķirībām arī balstīsies liela daļa seriāla joku. Pats Sudeikis ir arī viens no seriāla veidotājiem, darot to kopā ar Bilu Lorensu, kuru vislabāk zināms kā seriāla "Scrubs" autors – būs gan smieklīgi, gan arī sirsnīgi!

"The Umbrella Academy"

Kad Džerards Vejs, grupas "My Chemical Romance" solists, paziņoja, ka veidos pats savu komiksu par apdāvinātiem pusaudžiem ar pārdabiskām spējām, vairākums tik nosmējās – sak', bagātajiem un slavenajiem savi untumi... Kad komikss "The Umbrella Academy" guva necerētus panākumus un vēlāk pārtapa par vēl populārāku "Netflix" seriālu, kuram klāt jau otrā sezona, smiekli vairs nenāca nevienam – mūsu priekšā ir pilntiesīgs hits un jauna, aizraujoša pasaule, kurai nav nekādas saistības ar tās autora muzikālo pagātni. Seriāla otrajā sezonā atpakaļ ir visa brālīgā un māsīgā komanda, bet citos apstākļos – lai gan bez draudošas apokalipses neiztiksim, situācija solās būs intriģējoši citāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!