Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jau kopš brīža, kad izraēliešu filmu zvaigznei Galai Gadotai uzticēta Kleopatras lomas atveide jaunajā kinolentē, viņas virzienā pavērsti daudzi neticīgi skatieni. Neskatoties uz to, aktrise stingri turas pie plāna šo lomu iznest līdz galam un to paveikt visaugstākajā līmenī, raksta raidsabiedrība BBC.

Kritiķi uzskata, ka senās Ēģiptes valdnieces lomai daudz piemērotāka būtu kāda arābu vai afrikāņu izcelsmes sieviete. "Pirmkārt, ja vēlamies būt faktuāli pareizi, Kleopatra bija maķedoniete," intervijā sacījusi Gadota, kuras aktiermākslu liela daļa pasaules jau Ziemassvētku laikā varēs novērtēt vienā no 2020. gada gaidītākajām filmām – "Brīnumsieviete 1984". "Mēs meklējām maķedoniešu aktrisi, kas varētu atveidot Kleopatru. Neatradām, bet es par šo lomu biju patiesi iedegusies!"

Diskusijas par šo jautājumu uzbangoja jau oktobrī, uzreiz pēc jaunumu publicēšanas sociālajās platformās. Žurnāliste Anna Flinta "The Guardian" rakstīja, ka Holivudas reprezentācijā šis ir solis atpakaļ, savukārt režisore Leksija Aleksandera, balstoties uz Kleopatras sejas rekonstrukciju, uzsvēra – nepieciešama tumšas ādas krāsas aktrise.


Gadota sacījusi: "Man ir draugi visā pasaulē, vienalga, vai viņi ir kristieši, musulmaņi, katoļi, ateisti, budisti vai ebreji… Cilvēki ir cilvēki. Ar šo lomu es vēlos dot prieku par Kleopatras atstāto mantojumu, godājot šo vēsturisko ikonu, kuru tik ļoti apbrīnoju." Aktrise arī uzsvērusi, ka ikviens ir laipni aicināts pats uzņemt savu filmu, un viņa darīs tāpat.


Kleopatra, kas dzimusi senās Ēģiptes galvaspilsētā Aleksandrijā, bija Ptolemaju dinastijas pēdējā valdniece. Tās pēcteči Ēģiptē valdīja aptuveni 300 gadus. "Nīlas valdniece" izdarīja pašnāvību 39 gadu vecumā, 30 gadus pirms Kristus dzimšanas, sekojot sava mīlnieka, romiešu karavadoņa Marka Antonija piemēram.

Ēģiptes valdnieces Kleopatras un ietekmīgā Romas karavadoņa Marka Antonija mīlasstāsts kļuvis par vienu no visspēcīgākajām un intriģējošākajiem notikumu pārstāstiem vēsturē. Abi vareno valstu pārstāvji izdzīvoja īstu mīlestības pārbaudījumu. Viņu kaislīgo attiecību dēļ strauji pieauga Ēģiptes politiskā nozīme, kas Romas vadošajiem ierēdņiem ne visai patika. Kad tika iekarota arī Ēģipte un vairs nebija, kur bēgt, Antonijs ar zobenu nāvīgi sadūris sevi vēderā, domādams, ka Kleopatra ir izdarījusi to pašu.

Jaunās kinolentes režisore būs Patija Dženkinsa, ar kuru plecu pie pleca Gadotai izdevies uzņemt filmu par populārāko supervaroni – sievieti. Vairāk par vienu no gaidītākajām 2020. gada filmām lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!