Foto: AP/Scanpix/LETA
Ziemassvētkos kinoteātros visā pasaulē, kur to durvis nav slēgtas, un "HBO Max" platformā pirmizrādi piedzīvoja ilgi gaidītais turpinājums par Brīnumsievieti jeb amazoni Daienu un viņas piedzīvojumiem. Ārvalstu mediji ziņo, ka jaunās filmas debija (uz citu šogad izrādītu filmu fona) izrādījusies visnotaļ apsveicama. Tāpat kļuvis zināms, ka paātrinātā procesā uzsākta gatavošanās filmas trešā turpinājuma veidošanai.

Runājot par kases ieņēmumiem, vēstīts, ka Ziemassvētku brīvdienās to apmērs sasniedzis aptuveni 85 miljonus ASV dolāru. Izmēģinājuma trusīša lomā šogad iejutās Kristofera Nolana "Tenet", kuras kopējais budžets tika lēsts ap 300 miljoniem ASV dolāru (ietverot mārketinga izmaksas). Lai pārvarētu zaudējumu punktu, filmai vajadzēja nopelnīt vismaz 450–500 miljoni ASV dolāru, taču, kā novembra sākumā rakstīja "Forbes", tās kopējie ienākumi sasniedza ap 350 miljoniem ASV dolāru. "Hollywood Reporter" raksta, ka "Brīnumsieviete 1984" vietējā tirgus ieņēmumi trīs dienu laikā vērtējami kā visveiksmīgākie, kopš jaunais koronavīruss pilnībā mainījis kā kino industriju, tā arī cilvēku ikdienas dzīves.

Kādi būtu filmas panākumi, ja pasaulē nevaldītu pandēmija? Atbildi uz šo jautājumu atliek vien zīlēt, taču skaidrs ir tas, ka Brīnsumieviete tiks arī pie trešās daļas. Vēstīts, ka uz ekrāniem galvenās varones tēlā atgriezīsies izraēliešu aktrise Gala Gadota, savukārt režisores krēslā sēdīsies vietiņu iesildījusī Patija Dženkinsa.

Ņemot vērā, ka Dženkinsai šobrīd darba netrūkst un viņas gādīgo uzraudzību gaida tādi grandiozi projekti kā "Disney" studijas "Zvaigžņu kari" un "Paramount" versija par senās Ēģiptes valdnieci Kleopatru (starp citu – tā tiks veidota kopā ar to pašu Gadotu), jaunākā filma par Brīnumsievieti uz ekrāniem varētu parādīties pēc trim, ja ne četriem gadiem, skaidro "The Hollywood Reporter".

"Brīnumsieviete 1984" vienlaicīgi nonāca gan uz lielajiem ekrāniem, gan arī "HBO Max" platformā. Kā skaidrojis "Warner Bros." pārstāvis Endijs Forsels, "Brīnumsieviete 1984" pārspējusi rekordus un cerības, piebilstot, ka tendence liecina – skatītāju interese varētu turpināties arī tuvākajās nedēļās.

Tā kā Latvijā līdz 11. janvārim turpinās valdības noteiktā ārkārtējā situācija, mūsu platuma grādu skatītājiem līdz "Brīnumsieviete 1984" novērtēšanai dzīvē vēl kāds laiciņš jāpaciešas. Kā portālam kinolente atklāja "Apollo Kino" pārstāve Antra Zemīte, ja ārkārtējā situācija netiks pagarināta pēc 11. janvāra un valdība noņems ierobežojumus kinoteātriem, filma "Brīnumsieviete 1984" tiks noteikti izrādīta. "Ja ārkārtas situācija tiks pagarināta, par nākotni jau varēsim runāt pēc tam," skaidro Zemīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!