Foto: Vida Press
Saseksas hercogu pāris Harijs un Megana nolēmuši pamest sociālo mediju vietnes, ziņo "The Sunday Times".

Princis Harijs un Megana pērnā gada sākumā atteicās no oficiālajiem britu karaļnama pienākumiem un pārcēlās uz ASV. Nu kļuvis zināms, ka hercogi tuvākajā laikā atteiksies no lielāko soctīklu lietošanas.

Kā raksta "The Sunday Times", Harijs un Megana nolēmuši atteikties no tādu platformu kā "Twitter" un "Facebook" lietošanas, kur viņiem ir miljoniem liels sekotāju pulks. Savukārt Saseksas hercogu "Instagram" konts tika izveidots, Harijam un Meganam vēl pildot Lielbritānijas karaļnama pienākumus, kontam ir vairāk nekā desmit miljoni sekotāju, un pēdējais ieraksts tur publicēts pērnā gada 30. martā.

Pārim tuvu stāvošs avots atklājis, ka Harijs un Megana vairs neplāno izmantot sociālos tīklus kā daļu no savas jaunās dzīves Amerikā. Laikraksts vēsta, ka viņi arī neplāno personiski izmantot pašu nodibinājuma "Archwell" soctīklu kontus, līdz ar to esot ļoti maz ticams, ka slavenais pāris atgriezīsies sociālajos medijos, lai vēstītu tajos par savas dzīves jaunumiem.

Iemesls kardinālajam lēmumam pamest šobrīd tik aktuālo saziņas formu, meklējams tur, ka Megana Mārkla ir ļoti cietusi no naida izpausmēm sociālajos tīklos. Bijusī aktrise ne reizi vien arī publiski runājusi par ļoti nepatīkamu pieredzi ar interneta "troļļiem".

Pirms laulībām ar princi Hariju Megana plaši izmantoja sociālo tīklu profilus. Pirms diviem gadiem viņai bija divi miljoni sekotāju instagramā, 350 000 interesentu tviterī un 800 000 fanu feisbukā. Tāpat Megana uzturēja aktīvu savu personisko blogu un emuāru, kuru izmantoja komerciāla rakstura sadarbībām. Tos viņa slēdza, kad sāka tikties ar Lielbritānijas princi.

Kā ziņo "The Sunday Times", pāris turpinās par savu darbu informēt tiešsaistes video un arī televīzijā, izmantojot atlasītas publikācijas. Darbam tiks izmantota arī vietne "Archwell", kuru pāris "atvēra" Jaungada naktī. Harijam un Meganai noslēgta sadarbība arī ar straumēšanas gigantiem "Netflix" un "Spotify".

Paredzams, ka hercogu pāris atsāks arī publiskās uzstāšanās, kad pasaule uzvarēs Covid-19 pandēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!