Pagājuši vairāk nekā pieci mēneši, kopš mums pirmo reizi ieskatījāmies "Judas and the Black Messiah" notikumos. Nu publicēts otrais filmas tīzeris, un daudzi kino jaunumu tīkotāji jau metušies kinolenti nodēvēt par vienu no galvenajām pretendentēm uz "Oskaru" labākās filmas kategorijā.

Ja nedzīvotu pandēmijas vadītā pasaulē, šo filmu uz ekrāniem būtu ieraudzījuši jau 2020. gadā. Tās pirmizrāde no aizvadītā gada vasaras nogales pārcelta uz šī gada sākumu, un savu lielo iznācienu gaida 12. februārī, raksta "Variety". Jau iepriekš ārzemju medijos vairākkārt runāts par tās rozēm kaisīto ceļu uz "Oskara" ceremoniju, bet, vai veidotāju komandai izdosies virs savas galvas pacelt spožo statueti, redzēsim 25. aprīlī (ja neradīsies jauni sarežģījumi un svinīgais notikums netiks pārcelts).

Režisora Šaka Kinga filma balstīta patiesos notikumos un vēsta par Viljamu O'Nīlu – FIB pārvilinātu informantu, kura ādā iejūtas Lakīts Stenfīlds. Kā daļai no Melno panteru locekļu kopienas, viņa uzdevums ir turētu roku uz pulsu par visām tā vadoņa Freda Hamptona darbībām, kurš pagājušā gadsimta sešdesmito gadu nogalē tika uzskatīts par apdraudējumu. Hamptonu kinolentē atveido Daniels Kaluja, kuru daudzi atpazīst no šausmu filmas "Get Out". Lai neizbojātu pārsteiguma momentu, to, cik piņķerīgi izvēršas tālākie notikumi, kuros ierauts galvenais varonis, un aiz kuriem akmeņiem nākas paklupt, būs pašam jālūko filmā.

Turpinājumā atmiņas atsvaidzināšanai vai papildu ieskatam apskatās pirmais filmas videorullītis. Jau iepriekš minēto aktieru sastāvu papildina Dominika Fišbeka, Džesijs Plemonss, Martins Šīns, Eštons Sanderss un Aldžijs Smits.

Nenoliedzami, "Oskara" statuetes iegūšana savās rokās ir milzīgs apliecinājums par labi padarītu darbu. Tiesa, pārceltās pirmizrādes krasi mainījušas potenciālo nominantu sarakstus, taču neparastais gads devis iespēju paspīdēt tām kinolentēm, kurām iepriekš, ļoti iespējams, tik liela uzmanība netiktu pievērsta. Ņemot vērā, ka liela daļa filmu pārcēlās uz straumēšanas platformām vai arī atlika pirmizrādes, straumēšanas gigants "Netflix" var pārspēt kādu teju 85 gadus senu rekordu – startēt ar vislielāko vienas studijas filmu skaitu labākās kinolentes nominācijā. "Variety" uzskata, ka diezgan drošās pozīcijās ir Devida Finčera "Mank", Ārona Sorkina filma "The Trial of the Chicago 7", kā arī Džordža C. Vulfa "Ma Rainey's Black Bottom" ar Violu Deivisu un Čedviku Bousmenu galvenajās lomās, taču, vai prognozes piepildīsies, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!