Foto: Vida Press
"Taisnības līgas" ("Justice League") parādīšanās uz lielajiem ekrāniem bija viens no 2017. gada gaidītākajiem notikumiem kino pasaulē. Sākotnēji režisora vietiņu iesildīja komiksfilmu meistars Zaks Snaiders, tomēr ģimenes apstākļu dēļ viņš finiša līniju kopā ar komandu nesasniedza. Tas gan nenozīmē, ka pasaule neredzēs viņa versiju par slavenajiem supervaroņiem. Varam pačukstēt, ka tas notiks jau pavisam drīz!

"DC" ir "Marvel" lielākais konkurents, kuras lielākais 2017. gada veikums bija tieši "Taisnības līga". Varoņu sastāvā veidoja jau iepriekš sastaptie tēli – Betmens (Bens Afleks), Brīnumsieviete (Gala Gadota) un Supermens (Henrijs Kavils). Papildus pirmo reizi sastapām arī Zibenszelli (Ezra Millers), Ūdensvīru (Džeisons Momoa) un Kiborgu (Rejs Fišers).

Kā minēts iepriekš, sākotnēji režisora gods uzticēts iepriekšējo "DC" komiksfilmu "Tērauda vīrs" un "Betmens pret Supermenu" autoram Zakam Snaideram. Diemžēl filmas tapšanas pēdējā stadijā Snaidera ģimenē notika traģēdija, kuras dēļ režisoram no saviem pienākumiem nācās atkāpties.

Vietā nāca "Marvel" komiksfilmu veterāns un "Bafijas" autors Džoss Vīdons. Tas uzdzina pamatotas bažas par galaprodukta kvalitāti, jo tā sauktās vīzijas abiem režisoriem bija visai spilgtas un tādēļ arī atšķirīgas. Taču nu supervaroņu fani varēs visā krāšņumā novērtēt, kādu "Taisnības līgas" versiju bija ieplānojis sākotnējais režisors. Viņa pārstrādāto variantu "HBO Max" platformā varēs novērtēt, sākot no 18. marta. Portāls "Deadline" raksta, ka tā būs četras stundas gara un netiks dalīta stundu garās daļās, kā tas iepriekš bija plānots.

Savukārt portāls "The Hollywood Reporter" atgādina, cik skeptiski uz pārstrādāto versiju skatījušies supervaroņu filmu fani – daudzi līdz pēdējam brīdim bija pārliecināti, ka tās tapšana ir absolūts izdomājums, bet, ja nu tā patiesi top, visdrīzāk, pasaules acīm netiks atrādīta. Lai gan varētu šķist, ka šī versija būs principā tā pati filma ar dažām papildu ainām (kā tas mēdz būt "director's cut" gadījumos), filmas tīzeris pārliecina par pretēju. Vēstīts, ka publicētais videorullīts rod vienojošu sajūtu ar iepriekšējiem Snaidera veikumiem komiksfilmu lauciņā. Būs daudz jaunu, interesantu un iepriekš neizceltu aspektu, kas aktualizējušies tieši pēdējā laikā!

Vērts piebilst, ka ar kases ieņēmumiem "Taisnības līgas" kompānijai pēc pirmizrādes neveicās spīdoši – ar 300 miljonu ASV dolāru lielo budžetu tā ierindojas visu laiku dārgāko kinoprojektu augšgalā, dalot 2./3. vietu ar "Pirates of the Caribbean: At World's End" ("Karību jūras pirāti: Pasaules malā"), bet filmas ieņēmumi 2017. gada nogalē nesasniedza pat 650 miljonus, kas noteikti nav tas, uz ko cerēja tās veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!