Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijā veiktā aptaujā noskaidrojies, ka tauta kā nākamo karali labrāt redzētu Viljamu, nevis princi Čārlzu, kurš rindā uz troni ir nākamais pēc savas mātes Elizabetes II.

Kompānija "Deltapool" apvaicājusi 1590 pieaugušos britus, lai noskaidrotu, kuru personību viņi gribētu redzēt kā Elizabetes II troņa mantinieku. Aptaujā secināts, ka briti karaļa titulu labrātāk novēlētu princim Viljamam, nevis Čārlzam, vēsta "Mirror".

Kembridžas hercogu Viljamu kā nākamo karali vēlas redzēt 47% respondentu, bet Čārlza valdīšanu atbalsta tikai 27% aptaujāto. Savukārt jaunāka gadagājuma briti kā nākamo karali min pat princi Hariju.

"Mirror" norāda, ka prinča Viljama popularitāte salīdzinājumā ar tēvu karaļnamam varētu būt nepatīkams pārsteigums, jo Bekingemas pils sabiedriskā tēla darbinieki jau vairākas desmitgades strādājot pie prinča Čārlza labās slavas uzlabošanas – tieši viņam jāseko tronī pēc tam, kad Elizabete II beigs pildīt savus pienākumus vai dosies mūžībā. Karaliene šogad 21. aprīlī atzīmēs 95 gadu jubileju.

Aptaujā arīdzan noskaidrots, ka 41% britu vēlas, lai Elizabete turpina būt tronī līdz pat savam nāves brīdim, savukārt 21% uzskata, ka viņai jāpārtrau pildīt savus pienākumus, kamēr viņa ir pie veselības.

Tāpat 51% respondentu atzīst, ka princis Harijs kopā ar sievu Meganu ir nodarījuši būtisku kaitējumu britu karaļnama reputācijai, noskaidrojies aptaujā, kas tika veikta laika posmā no 31. marta līdz 1. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!