Foto: Vida Press/Privātais arhīvs
Leģendārā seriāla "Sekss un lielpilsēta" aktrise Sāra Džesika Pārkere no tīras sirds – bez apmaksātas sadarbības iesaistes – miljonu lielai auditorijai ieteikusi pagaršot Latvijā ražotos SIA "Pērnes" čipsu plāksnītes.

Slavenā aktrise atnesusi negaidītu popularitāti "Pērnes" čipsu plāksnītēm, kuras Latvijā zināmas un nopērkamas jau 35 gadus. Sāra Džesika Pārkere 9. jūnijā "Instagram" platformā publicējusi ierakstu, kurā pauž sajūsmu par "Long Chips" – tos viņa pēc ilgiem meklējumiem pa Ņujorkas bodēm iegādājusies gluži vai vairumā.

"Es nejokoju. Skatieties manus storijus! Garie čipsi! Nesu šīs paciņas savai komandai, bet vēl sešas pakas nav iekļuvušas fotogrāfijā," vēstīja Pārkere. Instagrama īsajos video viņa slavēja šos čipsus un atzina, ka bija tos pagaršojusi jau senāk, taču tad nekur vairs nav varējusi produktu atrast. Tad tomēr tie uzieti kādā Manhatanas veikalā, un aktrise izpirkusi visus.

Pie Pārkeres ieraksta kāds Latvijas iedzīvotājs komentārā norādījis, ka šie čipsi pie mums ir cieņā jau sen, turklāt Latvijā tie maksājot pavisam lēti.

Kā portālam "Delfi" teic "Pērnes" eksporta direktors Kristaps Radziņš, kopš Pārkeres atzinības uzņēmums ļoti izjūt pieaugošu interesi tieši par "Long Chips", ir pieteikušies arī jauni izplatītāji. "Esam saņēmuši vairākus e-pastus no nelieliem mazumtirdzniecības tīkliem, kā arī interneta veikaliem par vēlmi iegādāties preci, jo kopš 9. jūnija pāris dienu laikā tika izpirkts viss. Diemžēl neviens no šiem veikaliem nav tik liels, lai investētu vairākus tūkstošus viena konteinera iegādē, bet cerams, ka tuvākajā laikā uzsāksim sadarbību ar vienu izplatītāju, kurš nodarbojas ar Eiropas Savienības preču importu un izplatīšanu."

Radziņš piebilst, ka līdz šim uz ASV nosūtīts tikai viens konteiners ar čipsiem, un tas noticis 2020. gadā. "Covid-19 ietekmē liela daļa importētāju baidās iegādāties preci, par kuras realizācijas rādītājiem tiem nekas nav zināms. Šobrīd ir divi uzņēmumi, kas nopietni apsver uzsākt sadarbību, bet buksē, jo jūras pārvadājumu cenas šobrīd ir trīs līdz četras reizes augstākas nekā parasti," skaidro uzņēmuma pārstāvis.

Radziņš pauž prieku, ka slavenā aktrise novērtējusi "Pērnes" čipsu kvalitāti: "Ir ļoti patīkami, ka sajūsminās populāra aktrise, izpērkot visus veikala krājumus. Mēs te tomēr cenšamies!"

Sārai Džesikai Pārkerei "Instagram" tīklā seko 6,8 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!