Foto: F64/Privātais arhīvs
Pēc vairāku gadu draudzības sievu apņēmis latviešu basketbolists Žanis Peiners, liecina viņa draugu publiskotais "Instagram" tīklā.

30 gadu vecumā par precētu vīru kļuvis Latvijas basketbola izlases spēlētājs Žanis Peiners – šajā nedēļas nogalē aizvadītas sirsnīgas kāzas, kurās piedalījās arī Peinera draugi no basketbola aprindām.

Žanis Peiners par sievu apņēmis Alīnu Matvejevu – apģērbu dizaineri un uzņēmēju, kura 2014. gadā tika kronēta par "Mis Rēzekni". Zīmīgi, ka gan Matvejeva, gan Peiners abi nāk no skaistās Latgales pilsētas Rēzeknes. Jaunā sieva pārgājusi vīra uzvārdā un nu ir Alīna Peinere.

Pāri "salaulāja" kāzu vadītājs Renārs Zeltiņš, un ceremonija notika meža ielokā. Vēlāk viesi un jaunlaulātie metās kāzu ballītē, kur klāt bija gan basketbolists Kristaps Porziņģis ar mīļoto sievieti Lauru Vizlu, gan basketbolista Jāņa Timmas bijusī sieva Sana un citi ļaudis no Latvijas basketbola aprindām.

View this post on Instagram

A post shared by @alina.peinere

View this post on Instagram

A post shared by @matvejevaalina

Karjeras laikā Žanis Peiners spēlējis gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Ukrainā, gan Grieķijā un Turcijā, un allaž viņam līdzi braukusi mīļotā Alīna. Pandēmijas laikā abi izveidoja uzņēmumu, kas Rēzeknē uz mājām piegādā ēdienus un dzērienus.

Veselības īpatnību dēļ Peineram ilgu laiku neizdevās debitēt Latvijas izlases rindās nozīmīgos turnīros. 2015. gadā viņš beidzot tika iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā. Latvijas basketbola izlases rindās Peiners piedalījās arī 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, palīdzot valstsvienībai izcīnīt augsto 5. vietu.

Šā gada jūnijā aģentūra LETA vēstīja, ka Žanim Peineram joprojām rit rehabilitācijas periods, taču arī viņš vēlas piedalīties Latvijas izlases darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!