Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Režisors Kristofers Nolans nesēž rokas klēpī salicis. Viņam "filmu lādītē" stāv jauns un daudziem interesants projekts, par ko liecina fakts, ka režisora filmai vēl pagaidām nav konkrēta izplatītāja, vēsta ārzemju prese.

Vairāki avoti ziņo, ka Nolana jaunā projekta centrā būs Roberts Openhemers – zinātnieks, kurš Otrā pasaules kara laikā palīdzēja nākt klajā ar atombumbas izgudrojumu, tādējādi tiekot uzskatīts par vienu no tās "tēviem".

Teju visi režisora projekti kopš 2002. gada (izņemot trilleri "The Prestige", kas bija "Disney" kinolente, un 2014. gada filmu "Interstellar", uz kuru tiesības bija gan "Warners", gan "Paramount" ) auklēti "Warner Bros" studijas rokās, taču šobrīd situācija ir nedaudz citādāka. Pagaidām potenciālais krāvējs nav nevienas studijas īpašumā, respektīvi – nav neviena konkrēta izplatītāja vietējam un pasaules tirgum.

Avoti vēsta, ka Nolans un viņa pārstāvji ved sarunas ar "Sony", "Universal", "Warners" un "Paramount". Lai gan Nolans nav publiski slēpis, ka ir absolūts advokāts filmu izrādīšanai tikai un vienīgi kinoteātros, kāds avots tomēr uzsver – no šī "skrējiena" nevajadzētu uzreiz izslēgt arī straumēšanas platformas, raksta "The Hollywood Reporter".

Lai gan Nolans, gluži tāpat kā aktieris Klints Īstvuds, ir bijis "Warner Bros" studijai ļoti lojāls, viņu kopīgais kuģis nedaudz novirzījās no kursa, un par iemeslu tam ir Nolana pēdējā filma "Tenet". Pandēmijas dēļ kinolentes pirmizrāde tika atlikta trīs reizes, līdz beidzot lielā diena pienāca 2020. gada vasaras nogalē. Režisors vēlējās, lai tieši šī filma atgrieztu skatītājus kinoteātros, taču vietējā tirgū iecere noplaka. Filmas ieņēmumi tur sasniedza vien 58,4 miljonus ASV dolāru. Vērts gan piebilst, ka kopumā tās ieņēmumi sasniedza 363 miljonu ASV dolāru atzīmi, kas nebūt nav sliktākais rādītājs pandēmijas laikā (vairāk ir tikai "Godzilla vs Kong", "Black Widow" un "F9"), skaidro "Deadline".

Ar nemitīgo "Tenet" pirmizrādes pārcelšanu, kā arī nesaskaņām mārketinga fāzēs spriedze starp režisoru un studiju tikai auga augumā. Tāpat Nolans neslēpa sašutumu par "Warner Bros" 2021. gada hibrīda modeli, kad filmas vienlaicīgi nonāk gan kinoteātros, kur to durvis ir atvērtas, gan arī "HBO Max" platformā – pat nesaktoties uz to, ka viņa filmu šis solis neskāra, vēsta "The Hollywood Reporter".

Kas attiecas uz aktieriem, kuri varētu filmā piedalīties jaunajā projektā, informācija ir ļoti skopa, taču "Deadline" rīcībā esošā informācija liecina par iespējamu Kiliana Mērfija iesaisti sarunās. Tieši viņš ar Nolanu jau sadarbojies ne tikai tādās filmās kā "Tumšais bruņinieks" ("The Dark Knight") un "Pirmsākums" ("Inception"), bet arī kara drāmā "Dankērka" ("Dunkirk").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!