Foto: © 2021 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED.
Lai gan jaunākā Džeimsa Bonda filma "Nav laika mirt" ("No Time To Die") vēl nav nonākusi pie mums, ir jau sākušās runas pa to, kurš būs nākamais 007 galvenās lomas atveidotājs. Šogad piedzīvosim Daniela Kreiga atvadīšanos pēc piecām filmām, kurās viņš atveidoja visu laiku skatītāju mīlētāko spiegu. Kādu vēstījumu Kreigs ir gatavs nodot nākamajam superaģenta tēlotājam?

Jau drīz kinoteātros piedzīvosim jaunāko bondiādes filmu un varēsim "personīgi" atvadīties no Kreiga, taču jau šobrīd izskanējušas dažādas spekulācijas par to, kurš pārņems vadību un kļūs par jauno Bondu.

Lai gan neviens nezina, kā uz šo visu situāciju skatās filmas veidotāji, ir cilvēki, kuri Džeimsa Bonda lomā vēlētos redzēt sievieti. Un, lai gan sieviete varētu viegli iejusties Bonda lomā, tas joprojām ir diskutabls temats. Savukārt citi ir pārliecināti, ka personāžam noteikti ir jāpaliek vīrietim, arī pats Kreigs neuzskata, ka īpašā loma būtu jāpiešķir sievietei, tā intervijā ar žurnālu "Radio Times" atzinis Kreigs.

Kreigs arī devis padomu aktierim, kurš ieņems Džeimsa Bonda lomu nākamajā filmā. Stafetes kociņu 53 gadus vecais aktieris Daniels Kreigs nodod ar ļoti vienkāršiem vārdiem: "Neesi s**s!"

Kreigs neslēpj, ka ir milzīgs Rodžera Mūra un Pīrsa Brosnana fans, tomēr līdz šim nekad nav vēlējies līdzināties vai kopēt viņu darbu filmā. Itin visas darbības aktieris vēlējies definēt tā, kā to dara viņš pats.

Kā jau minēts, pasaulslavenais britu aktieris gatavojas atvadīties no spiega lomas gaidāmajā filmā, taču viņš atminas, kā ieguvis šo lomu: "Man piezvanīja... Nu labi – mans aģents patiesībā saņēma zvanu un teica, ka mani vēlas redzēt Barbara (filmas producente Barbara Brokoli)." Pēc šī zvana Kreigs bijis ļoti šokēts, jo īsti nesapratis, kāds bijis tā mērķis.

"Es domāju, ka, iespējams, būšu daļa no nākamās filmas, taču tad satiku Barbaru un Maiklu (otrs filmas producents Maikls Vilsons), un viņi teica: "Mēs vēlamies, lai jūs būtu nākamais Džeimss Bonds!". Uz ko es no pārsteiguma atbildēju: "Ko jūs vispār runājat?"" Viņš neslēpj, ka bērnībā, protams, sapņojis par Džeimsa Bonda lomu, bet līdzās sapņojis arī par Zirnekļcilvēku, Supermenu, Betmenu un arīdzan visiem pārējiem.

Kreigs neticējis, ka tas tiešām notiek ar viņu un pa īstam. Bijis ļoti apmierināts par iespēju un izvēli, jo rezultātā darījis patiešām interesantu darbu, kas viņu karjeras ziņā veda tikai augšup. Par to, kas padarījis Bonda varoni tik veiksmīgu 50 gadu laikā, Daniels prāto: "Ir daudz lietu, manuprāt, viena no tā, ka producenti to ir saglabājuši kā "notikumu kino". Kad Džeimss Bonds pirmo reizi nonāca uz ekrāniem, nekas tamlīdzīgs pirms tam nebija piedzīvots."

Džeimsam Bondam vēl aizvien, neskatoties uz to, cik asa sižeta filmas iznāk ik gadu, kinematogrāfā ir īpaša vieta. "Mūsu filmai ir visas brīnišķīgās un nozīmīgās lietas – dziesma, secīgs stāsts, tur ir visi jautājumi, uz kuriem skatītājam jāatbild," vērtē Kreigs.

Kreigs atzīst, ka viņam atveidot Bondu ir grūti, jo esot cilvēks, kam patīk smieties un smieties, smieties līdz galam, bet tad viņš atskārš, ka ir jākļūst mazliet nopietnākam.

Tāpat aktieris atzinies, ka no filmēšanas uz neatdošanu aizņēmies varoņa apģērbu, piebilstot, ka to glabā tikai tāpēc, ka tas filmēšanas laikā izskatās tik labi, it kā tās pašam Kreigam piederētu jau desmitiem gadu. Tās esot tāda tipa drēbes, kādas pašam aktierim ļoti patīk. Tāpat viņam ir uzdāvināti pāris pulksteņi, kas, kā viņš norāda, ir patiešām jauks žests.

Pasaules pirmizrāde Londonā norisināsies 28. septembra vakarā "Royal Albert Hall", bet pie mums filma nonāks 2021. gada 1. oktobrī. Nenokavē un izbaudi pēdējo bondiādes filmu ar britu aktieri Danielu Kreigu galvenajā lomā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!