Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šā gada 9. novembrī, Londonā notika daudz aprunātās un ilgi gaidītās filmas "House of Gucci" pirmizrāde, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē popzvaigzne Lady Gaga, kura jau sevi pierādījusi kā talantīga kino aktrise un pat saņēmusi "Oskara" balvu. Tomēr arī vairākas dienas pēc pirmizrādes nerimst fanu un mediju sajūsma par dziedātājas tērpu, ko visā krāšņumā varēja aplūkot uz sarkanā paklāja Londonā.

Lady Gaga filmā atveido Patriciju Redžani, ambiciozu sievieti, kura ieprecas Guči dzimtā – tajā pašā, kas radīja itāļu modes impēriju "Gucci". Dziedātāja uz filmas pirmizrādi bija ieradusies, protams, "Gucci" modes nama tērpā, kļūstot par vakara galveno zvaigzni uz sarkanā paklāja.

Modes izdevums "Elle" Lady Gaga pirmizrādes tēlu novērtējis kā "nopietni iespaidīgu", īpaši izceļot kleitas violetās krāsas un apjoma dramatismu, kā arī izsmalcinātos zābakus uz pamatīgas platformas zoles. Medijs "InStyle" raksta, ka šī purpura kleita noteikti ieies vēsturē un, iespējams, popularitātes ziņā pārspēs par dziedātājas "gaļas kleitu", kas viņai bija mugurā 2010. gadā MTV Video balvas pasniegšanas ceremonijā.

Savukārt "Vogue" uzsver, ka Lady Gaga, kura nu uzskatāma arī par A klases kinoaktrisi, prot labāk kā neviens cits atstāt par sevi iespaidu un viņas vizuālais tēls allaž perfekti atbilst tēmai, lai vai uz kādu pasākumu viņa ierastos.

Greznības, kaislību un atriebības stāsts par itāļu "melno atraitni" Patriciju Redžiani filmēšanas beigu posmā Lady Gaga esot sagādājis psiholoģiskas grūtības.

Viņa intervijā "Vogue" paudusi, ka filmēšanas laikā, pat esot savā viesnīcas istabā, dzīvojusi, jutusies un runājusi kā Patrīcija Redžiani: "Atceros, kā kādā brīvā dienā Itālijā uzliku platmali un devos pastaigā. Nebiju šādi pastaigājusies apmēram divus mēnešus. Man sākās panika, jo bija sajūta, ka esmu filmēšanas laukumā."

Plānots, ka režisora Ridlija Skota jaunākā filma "House of Gucci" pie Latvijas skatītājiem nonāks 26. novembrī. Filmā citās lomās būs redzami Adams Sandlers, Džreds Leto, Džeremijs Aironss, Selma Haijeka un Als Pačino.

Filmas scenārijs veidots, balstoties uz 2001. gadā izdoto grāmatu "Guči nams: sensacionāls stāsts par slepkavību, ārprātu, greznību un alkatību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!