Foto: DELFI

Pazīstamais un tautā iemīļotais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš atklāj, ka savā mūžā piedzīvojis skaistu, bet traģisku mīlestību uz puisi vārdā Lērds, kuru saticis 1980. gadā kādā Toronto krodziņā, otrdien raksta izdevums "Kas Jauns".

Žurnāls, ieskatoties Jāņa Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses grāmatā "De profundis", vēsta, ka šajā darbā par slaveno šefpavāru atklāts ne tikai viņa dzīvesstāsts, "bet arī līdz šim noklusētas patiesības un negaidīti atklājumi".

Rītiņš atminējies, ka Lērdu saticis krodziņā un "tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena". "Lērds bija velnišķīgi skaists," atminējies Rītiņš.

Viņš atzīmējis, ka Lērds, kurš bijis dažus gadus jaunāks par pašu Rītiņu, bijis alkoholiķis. Viņi abi kopā apmeklējuši anonīmo alkoholiķu sanāksmes.

Rītiņš atzīst, ka pats izārstējies no šīs atkarības, kas sākusies ar vienu alus glāzi, kas malkota, kopā ar brāļiem apmeklējot krodziņus, bet Lērds "noturējās vien īsu brīdi".

Viņi kopā nodzīvojuši 10 gadus, bet tad kādā brīdī draugs pazudis, vēsta "Kas Jauns". Pēcāk izrādījies, ka Rītiņa mīļotais atrodas cietumā par laupīšanu.

Kad viņš atbrīvots no cietuma, tad esot atgriezies pie Rītiņa, taču jau tad esot bijis novārdzis un slims ar AIDS.

"Viņu aizveda uz slimnīcu. Aizveda nomirt," atminējies Rītiņš, sakot, ka uz slimnīcu pie Lērda devies katru dienu, turējis mīļotā roku un raudājis.

Tāpat Rītiņš pieļauj, ka tieši Lērda nāve pamudinājusi viņu atstāt Kanādu un pārcelties uz dzīvi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!