Foto: Vida Press

Piekritīsiet, ka, runājot par romantiskām brīvdienu filmām, prātā nāk filma "The Holiday"? Patiesi, šī filma gadu gaitā kļuvusi par brīvdienu klasiku! Filmas galvenās varones, ko atveido Keita Vinsleta un Kamerona Diaza, pēc smagiem pavērsieniem savā ikdienā un lielām sirdssāpēm nolemj uz svētku brīvdienu laiku pamainīt apstākļus un apmainās ar mājokļiem, kas atrodas katrs savā kontinentā. Trakā avantūra skatītājus aizrauj raibos notikumos, kas noslēdzas – ļoti sirsnīgi, jo abas varones atrod savu mīlestību.

Filmas "The Holiday" pirmizrāde notika Ņujorkā 2006. gada 29. novembrī, un kopš tā laika tā ir kļuvusi par brīvdienu klasiku, ziņo "People".

Par godu filmas 15. gadadienai šogad, lūkojām, ar ko šobrīd nodarbojas filmas galvenie aktieri.

Kamerona Diaza

Foto: Shutterstock
Pēc Amandas lomas filmā "The Holiday" aktrise Kamerona Diaza iesaistījās dažādos filmu žanros, tostarp 2009. gada psiholoģiskajā trillerī "Kaste" ("The Box"), 2010. gada asa sižeta filmā "Nakts un diena" ("Knight And Day"), kā arī 2011. gada komēdijā "Sliktā skolotāja"("Bad Teacher"). Pēc viņas lomas 2014. gada filmā "Mīlestība un citi neiedomājami apstākļi" ("The Other Woman") Diaza pārtrauca aktiermākslu un tagad ir koncentrējusies uz vecāku lomu, kā arī pievērsusies savam vīna biznesam. Turklāt viņa arī izdevusi divas grāmatas par veselību: "The Body Book" un "The Longevity Book", kas kļuvušas par "New York Times" bestselleriem.

Keita Vinsleta

Foto: Shutterstock
Dažus gadus pēc galvenās lomas filmā "The Holiday" Vinsleta atkal apvienojās ar "Titānika" zvaigzni Leonardo Dikaprio 2008. gada filmā "Revolūcijas ceļš" ("Revolutionary Road"), kas izpelnījās vairākas godalgas, tostarp Vinsletai nesa Zelta globusu kā labākajai aktrisei. Vinsleta turpināja spēlēt dažādās adaptācijās. Pavisam nesen aktrise guva kritiķu atzinību par lomu HBO miniseriālā "Slepkavība Īsttaunā" ("Mare of Easttown"), kas viņai atnesa "Emmy" balvu.

Džūda Lovs


Foto: Shutterstock

Pēc piedalīšanās filmā "The Holiday" Lovs pievērsās teātrim un 2009. gadā Vestendas iestudējumā "Hamlets" nospēlēja titullomu. Lovs kopā ar Robertu Dauniju junioru filmējies vairākās filmās par Šerloku Holmsu, kā arī guvis kritiķu atzinību par lomu HBO seriālā "Jaunais pāvests" ("The Young Pope"). Pavisam nesen viņš ir piedalījies grāvējfilmās, tostarp "Kapteine Mārvela" ("Captain Marvel") un "Fantastiskās būtnes: Grindelvalda noziegumi" ("Fantastic Beasts") franšīzes filmās.

Džeks Bleks


Foto: Shutterstock

Pēc lomas filmā "The Holiday" Bleks piedalījās franšīzē "Kung Fu Panda", ierunājot galvenā varoņa balsi. Bleks lielākoties piedalās komēdijās, viņš redzams arī dažos seriālos, piemēram, "The Office" un "iCarly". Tāpat viņš ir arī galvenais vokālists komiķu rokgrupā "Tenacious D". Viņa jaunākās lomas ir filmās "Māja ar pulksteni sienās" ("The House With a Clock in Its Walls") un "Džumandži" ("Jumanji") turpinājumā.

Rūfuss Sjūels


Foto: Shutterstock

Pēc tam, kad aktieris piedalījās filmā "The Holiday", kur viņš atveidoja Vinsletas varones bijušo, viņš kļuva par galveno lomu atveidotāju filmās "Tūrists" ("The Tourist") un filmā "Abrahams Linkolns: vampīru mednieks" ("Abraham Linkoln: Vampire Hunter"). Savukārt viņa jaunākā filma ir "Tēvs" ("The Father").

Īlaijs Volahs

Foto: Vida Press

Volaham jau bija ievērojams CV, pirms viņš spēlēja filmā "The Holiday", turklāt viņš turpināja spēlēt arī līdz pat 90. gadu vecumam, tādās filmās kā 2008. gada "Ņujorka, es tevi mīlu" ("New York, I Love You") un 2010. gada "Volstrīta: Nauda nekad neguļ" ("Wall Street: Money Never Sleeps"). 2014. gada jūnijā 98 gadu vecumā aktieris mira.

Tieši Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir īstais laiks, lai šo filmu atkal no jauna skatītos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!