"HBO Max" ir atklājis pirmo tīzeri gaidāmajam Harija Potera atkalapvienošanās īpašajam pasākumam ar nosaukumu "Harija Potera 20. dzimšanas diena: Atgriešanās Cūkkārpā". Filmas franšīzei, kuras pamatā ir britu rakstnieces Džoannas Ketlīnas Roulingas tāda paša nosaukuma grāmatu sēriju, šogad apritēja 20 gadu jubileja. Tam par iemeslu Jaungada dienā (2022. gada 1. janvārī) tiks atrādīti aizkulišu kadri un vēl neredzēti klipi no franšīzes.

Kopīgojot 50 sekunžu klipu sociālajos medijos, "HBO Max" vēstī: "Ielūgums, kuru gaidījāt, ir pienācis." Tīzerī redzams, kā aktieri saņem ielūgumus, kas iesaiņoti aploksnē, kas līdzinās Cūkkārpas studentu nosūtītajām vēstulēm. Tāpat redzam Robiju Koltreinu un Marku Viljamsu iekāpjam Cūkkārpas ekspresī.

Ielūgto sarakstā ir visas trīs galvenās franšīzes zvaigznes: Daniels Redklifs, Emma Vatsone un Rūperts Grints. Trijotne nebūs vienīgie aktieri, kas atgriezīsies īpašajā filmā. Uzmirdzēs arī Toms Feltons, Helēna Bonema Kārtere, Gerijs Oldmens, Ralfs Fīnss un Kriss Kolumbs.

Jāatzīmē, ka britu autore Dž.K. Roulinga, kura sarakstījusi grāmatas, nepiedalīsies īpašajā pasākumā pēc tam, kad vairāki aktieri kritizēja viņas komentārus par transkopienu. Proti, autore ir iegrimusi strīdos par viņas iespējamiem transfobiskajiem komentāriem sociālajos medijos un savā tīmekļa vietnē. Harija Potera franšīze guva ovācijas un komerciālus panākumus, kā arī palīdzēja Roulingai kļūt par vienu no visu laiku veiksmīgākajām autorēm. Tiek ziņots, ka visā pasaulē pārdoti 500 miljoni eksemplāru, Harijs Poters joprojām ir visvairāk pārdotā grāmatu sērija vēsturē.

Atkalapvienošanās veltīta 20 gadu jubilejai, atzīmējot laiku, kad 2001. gadā izlaista pirmā filma "Harijs Poters un Filozofu akmens". Īpašajā izrādē būs skatāmas intervijas un dalībnieku sarunas par filmu tapšanu, un tā ir aprakstīta kā "maģisks pirmās personas ceļojums cauri vienai no visu laiku iemīļotākajām filmu franšīzēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!