Foto: Vida Press

Amerikāņu aktieris Kriss Nots, kuru pasaulē vislabāk zina kā Misteru Lielisko no kulta seriāla "Sekss un lielpilsēta", tiek vainots seksuālā uzbrukumā, vēsta ietekmīgais "The Hollywood Reporter".

Divas sievietes, kuras turklāt viena otru nepazīst, nākušas klajā ar paziņojumu, ka ir cietušas no šobrīd 67 gadus vecā Krisa Nota seksuālas varmācības. Abu sieviešu minētie gadījumi ved uz notikumiem 2004. gadā Losandželosā un 2015. gadā Ņujorkā.

Sievietes, kuras vēlējušās saglabāt anonimitāti, šobrīd ir 31 un 40 gadu vecas. "The Hollywood Reporter" uzsver, ka ar vienu runāts augustā, ar otru oktobrī, un viņas savstarpēji nav pazīstamas. Abas sievietes saka, ka Kriss Nots viņām uzmācies.

Zoja (vārds mainīts) 2004. gadā bijusi 22 gadus veca, nesen absolvējusi koledžu un tikko sākusi strādāt kādā uzņēmumā Holivudā, kas sadarbojies ar augstākā līmeņa kino slavenībām. Nots esot ieradies, staigājis ap viņas galdu, intensīvi flirtējis un tad no viņas priekšniecības ieguvis jaunietes tālruņa numuru. "Viņš mums bija kā dievs," tagad skaidro Zoja. Šis bija laiks, kad visā pasaulē seriāls "Sekss un lielpilsēta" bija slavas virsotnē, un Misters Lieliskais bija daudzu sieviešu sapņu vīrietis.

Zoja saņēmusi uzaicinājumu paviesoties pie Nota ciemos viņa Rietumholivudas mājās pie baseina. Vīrietis esot iztaujājis viņu par studijām un par nākotnes plāniem, palūdzis arīdzan viedokli par kādu grāmatu, ko iedevis izlasīt. Kad jauniete atgriezusies, lai grāmatu atdotu, aktieris viņu esot sācis skūpstīt. Zoja pateikusi, ka viņai ir puisis. "Pats skūpsts mani nesatrauca, jo domāju, ka tas būs jautrs stāstiņš, par ko pasmieties kopā ar draugiem," medijam pauda šobrīd 40 gadus vecā sieviete.

Taču tad Nots viņu pievilcis sev klāt, vilcis uz gultas pusi, norāvis šortus un biksītes un no aizmugures sācis Zoju izvarot. "Tas bija ļoti sāpīgi, es kliedzu stop! Viņš neapstājās. Tad es teicu, vai varētu vismaz dabūt prezervatīvu, uz ko viņš tikai pasmējās," skaidro sieviete. Uz viņas krekliņa bijušas asinis. Sieviete aizgājusi no Nota mitekļa uz sava drauga dzīvokli, kas atradies tajā pašā mājā.

Kā "The Hollywood Reporter" atklājis Zojas tā laika priekšnieks, jauniete tajā pašā dienā piezvanījusi un pateikusi, ka viņai uzbrucis Nots. Zoja pati gan tādu faktu neatceras. Sieviete par notikušo nav runājusi publiski, taču naktīs viņu mocījuši murgi. 2006. gadā viņa devusies uz konsultāciju krīzes centrā. Tiktāl Zojas stāsts.

Savukārt šobrīd žurnāliste Lilija (vārds mainīts) apgalvo, ka no Nota cietusi 2015. gadā. Šī sieviete Notu satikusi naktsklubā, kur tolaik strādājusi un, kā jau daudzas, bija sajūsmināta dzīvē redzēt Misteru Lielisko. "Daudzus gadus glabāju notikušo pie sevis, bet nu gan gribu, lai visi zina, kas viņš īsti ir," motivāciju runāt skaidro Lilija.

Tobrīd viņai bija 25, viņam – 60. Aktieris uzaicinājis viņu uz randiņu restorānā, taču, tur ierodoties, izrādījies, ka virtuve ir ciet, toties strādā vīna bārs. Abi malkojuši dzērienus, un Nots interesējies par viņas izglītību, tālākajiem nodomiem. Jauniete tobrīd bija sākusi savu ceļu žurnālistikā. Kad restorāna durvis tika slēgtas, Nots pasaucis meiteni iepazīšanos turpināt "viņa dzīvoklī tepat aiz stūra" un iepazīties ar viņa viskija kolekciju. Lilijai neesot nācis ne prātā, ka aktieris centīsies ar viņu pārgulēt.

Dzīvoklī skanējusi mūzika, Nots runājis par literatūru, mākslu un modi, un centies ar viņu iepazīties tuvāk, līdz kļuvis pavisam uzstājīgs. Tad, kā apgalvo Lilija, viņš novilcis bikses un "iegrūda savu dzimumlocekli manā mutē".

"The Hollywood Reporter" rīcībā ir arī īsziņas, kas datētas ar 2015. gada martu un aprīli. Tajās Nots vaicā, vai viņai patika "vakars pagājušajā nedēļā", kas, viņaprāt, bijis ļoti jautrs, bet viņš neesot pārliecināts, kāds tas šķitis Lilijai. Sieviete atbildēja, ka viņai patikusi Nota sabiedrība. Uz citiem randiņiem viņa vairs neesot bijusi atsaucīga, līdz abu saziņa pārtrūka.

Ko saka Kriss Nots

Medijs lūdzis komentāru arī pašam aktierim. Viņš raksta: "Apsūdzības, ko pret mani izvirza personas, ko satiku pirms gadiem un pat gadu desmitu, ir kategoriski nepatiesas. Šādi stāsti varēja uzrasties gan pirms 30 gadiem, gan pirms 30 dienām. Ir robežas, kuras es nepārkāpju. Tikšanās bija abpusēji labprātīgas. Man nav skaidrs, kāpēc šie stāsti parādās tieši tagad, bet to, ka šīm sievietēm nebiju seksuāli uzbrucis, zinu precīzi," viņš komentē.

Kriss Nots no jauna kļuvis "populārs" saistībā ar nule iznākušo seriāla "Sekss un lielpilsēta" turpinājumu.

Īstajā dzīvē Nots ir 2012. gadā precējies divu bērnu tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!