Foto: AP/Scanpix/ LETA

77 gadus vecais dienvidkorejiešu aktieris O Yeong-su, kas "Netflix" populārajā seriālā atveido Oh II-nam jeb "Spēlētāju 001" ar šo lomu Dienvidkorejai atnesis pirmo "Zelta globusa" balvu, izraisot gaviles gan mājās, gan ārvalstīs, neskatoties uz ceremonijas rīkotāju kritiku par daudzveidības trūkumu, ziņo CNN.

Viņa uzvara tika paziņota privātā ceremonijā tiešsaistē. "O Yeong-su iegūst balvu par labāko otrā plāna aktiera sniegumu seriālā, ierobežotā sērijā vai televīzijas filmā! Lai gan O Yeong-su ir cienījams skatuves aktieris savā dzimtajā Dienvidkorejā, "Zelta globusa" balva ir viņa pirmā nominācija balvu pasniegšanas ceremonijā," tika rakstīts "Zelta globusa" vietnē.

1944. gadā dzimušais O Yeong-su tiek uzskatīts par vienu no Dienvidkorejas izcilākajiem aktieriem. Kopš 1963. gada viņš ir piedalījies vairāk nekā 200 skatuves darbos un ieguvis vairākas nozīmīgas balvas. Viņš ir atveidojis arī daudzus harizmātiskus otrā plāna varoņus filmās un televīzijā, tostarp filmā "Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring", kas uz ekrāniem nonāca 2003. gadā.

"Es jūtos tā, it kā es lidotu. Tas liek man domāt, ka šobrīd jānomierinās, jāsakārto domas, nepieciešams pabūt vienam," aktieris sacīja Korejas televīzijā pēc balvas paziņošanas. "Man ir grūti tikt galā ar pašreizējo telefona zvanu un ziņojumu apjomu."

"Squid Game" biedrs Lee Byung-hun godalgoto kolēģi sveica ar ierakstu "Instagram": "Bravo!"

O Yeong-su triumfs ir pirmā reize, kad korejiešu televīzijas drāma vai aktieris ir nominēts un ieguvis "Zelta globusu".

Ieskaties 10 sižetos no seriāla, kur tiek parādīts, ka Spēlētājs 001 ir "Squid Game" boss!

"Squid Game" ir "Netflix" lielākais seriāls, kas nav radīts angļu valodā. Straumēšanas servisā tas nonāca pagājušā gada septembrī un tā panākumi bija milzu pārsteigums. Seriāla režisors un "Netflix" vēstījuši, ka notiek diskusijas par otro sezonu, taču tā vēl nav apstiprināta.

O Yeong-su kādā intervijā Dienvidkorejas televīzijā septembrī atklāja, ka viņa dzīve kopš parādīšanās seriālā ir ievērojami mainījusies: "Kad es eju uz kafejnīcām vai citām vietām, es jūtos neērti. Arī slavenam aktierim būt ir grūti!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!