Foto: Privātais arhīvs
"Mums šodien jau pusgadiņš," "Instagram" vietnē vēstīja Krievijas aizsardzības ministra un armijas virspavēlnieka Sergeja Šoigu meita Ksenija, pozējot ar savu atvasi rokās. Zem ieraksta virknējās simtiem komentāru, kas vēsta: daudzi bērni Ukrainā gan nesagaidīja savu pusgada jubileju.

Neraugoties uz faktu, ka Krievijā "Instagram" platforma ir bloķēta, to turpina lietot Sergeja Šoigu jaunākā meita Ksenija un viņas vīrs. Lai gan arī Šoigu ģimene ir pakļauta sankcijām, ne Ksenijas instagramā, ne "Telegram" kanālā nav nekādu pazīmju par dzīves apgrūtinājumiem.

31 gadu vecā Ksenija Šoigu sociālajos tīklos padalījusies ar savas meitas Milanas fotoattēlu, atzīmējot viņas pusgada jubileju. Pozējot zaļā "Nike" krekliņā, sieviete priecājās par šo notikumu, taču no apmēram 3000 komentāriem zem ieraksta tikai nedaudzi ir sirsnīgi sveicieni. Liela daļa "Instagram" lietotāju vērš uzmanību, ka pēc viņas tēva pavēlēm Ukrainā miruši jau vairāk nekā simt bērnu, daudziem pat nesagaidot pusgada jubileju.

Interesanti, ka Ksenija Šoigu nav liegusi komentēšanas opciju šim ierakstam. Viņas 6. marta paziņojumam gan komentēšana nav iespējama. Tad viņa rakstīja: "Dzīve nu ir sadalījusies pirms un pēc. Ilgi domāju, ko rakstīt, bet nebija vārdu. Jebkura militāra darbība ir ārkārtējs pasākums, kas nozīmē, ka mums nebija citas izejas. Es nekaunos, ka esmu krieviete. Mīlu savu valsti un cilvēkus, lai kur arī viņi dzīvotu. Šobrīd visa "civilizētā pasaule" ir parādījusi, ka tai ir savi, no mums pilnīgi atšķirīgi standarti. Turpināšu strādāt un darīt, ko varu – palīdzēt un atbalstīt tos, kam tas nepieciešams. Mīlēšu un sargāšu savu ģimeni un tuviniekus," rakstīja Šoigu.

Ksenijas Šoigu un viņas vīra sociālajos tīklos redzama visai bezbēdīga dzīve; janvārī viņi svinējuši sievietes dzimšanas dienu Dubaijā. Kur Šoigu dzīvo patlaban, ziņu nav.

Ksenija Šoigu ir jaunākā no divām meitām Sergeja un Irinas Šoigu laulībā. Viņa Krievijā rosās kā sabiedriskā darbiniece, ir Krievijas triatlona federācijas prezidente. Šoigu vada projektu "Varoņu līga", kā arī organizē sporta sacensības "Varoņu skrējiens", kurās arī iepazinās ar savu vīru, sporta blogeri Alekseju Stoļarovu.

Interesanti, ka augstos amatos Krievijas uzņēmumos viņa strādājusi jau īsi pēc augstākās izglītības iegūšanas. Šoigu ieguvusi starptautisko ekonomisko attiecību maģistra grādu un pati arī lasa lekcijas.

Būdama tikai 21 gadu veca, Ksenija Šoigu kļuva par Ekoloģijas, tehnoloģiju un kodolenerģētikas uzraudzības federālā dienesta vadītāja vietnieka palīdzi, bet 2013. gadā sāka strādāt kā vecākā analītiķe "Gazprombank" finanšu departamentā. Pēc pieciem gadiem viņa jau bija valdes priekšsēdētāja vietnieka padomniece.

Otra Šoigu meita, 44 gadus vecā Jūlija, ir psiholoģe un direktore Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas Neatliekamās psiholoģiskās palīdzības centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!