Foto: Vida Press

Jaunajā "Netflix" filmā "The Grey Man" Raiena Goslinga varonis joko, ka viņš tiek dēvēts par "Six" jeb "Seši", jo 007 ir jau aizņemts, ziņo "Reuters".

Šī lielbudžeta filma ir efektiem pārbagāts trilleris Džeimsa Bonda garā. Uzņēmums "Netflix Inc" un filmas režisori cer, ka filma, kuras straumēšana sāksies 22. jūlijā, uzsāks ilgstošu spiegu sēriju franšīzi.

Goslings atveido filmas titulvaroni "Sierra Six" jeb "Gray man" – noziedznieku, kurš kļuva par CIP algotni. Viņu vajā bijušais kolēģis Loids Hansens, kuru atveido Kriss Evanss. Evansa atveidotais filmas antagonists ir jautrs un reizē psihopātisks, atgādinot astoņdesmito gadu beigu un deviņdesmito gadu asa sižeta filmu neatkārtojamos ļaundarus. Skatītāji nevarēs uzticēsies nevienam, jo visi cīnīsies par godu "The Gray Man" nogalināšanai.

"Es vienmēr esmu vēlējies uzņemt asa sižeta filmu," aģentūrai "Reuters" sacīja Goslings. "Spriedze bija mana pirmā mīlestība. Tas lika man iemīlēties filmās." Filmas "The Gray Man" pamatā ir Marka Grīnija visvairāk pārdotais romāns, un filmas režisori ir brāļi Russo, kuri vadīja "Marvel" lielizmēra grāvēju "Atriebēji: Noslēgums".

Brāļi Russo ir izteikušies, ka "Netflix" ļāva viņiem parādīt visu savu redzējumu ekrānā. Kā ziņo ārzemju mediji, "The Gray Man" tika filmēts septiņās vietās visā pasaulē no Azerbaidžānas līdz Horvātijai un Francijai.

"Mēs gribējām būt ļoti ambiciozi ar šo filmu," sacīja Entonijs Russo. "Ir grūti uzņemt asa sižeta filmu. Ir dārgi uzņemt tādu spriedzi, un "Netflix" bija gatavs šim ambīciju līmenim."

"Tās bija kā ugunskristības, jo man tā bija pirmā asa sižeta filma," sacīja Goslings.

Filmu kritiķu reakcija ir pretrunīga. 18. jūlijā "Gray Man" bija 52 procentu pozitīvs reitings starp "Rotten Tomatoes" vietnē apkopotajām atsauksmēm. Skatītāji bija entuziastiskāki, jo 89 procenti vietnes komentētāju atzīmēja filmu ar īkšķīti.

Režisori, brāļi Russo cer, ka filma būs pietiekami populāra, lai varētu garantēt skatītājiem arī turpmākās daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!