Foto: Māris Morkāns

Nedēļas nogalē kinoteātrī "Splendid Palace" notika izmeklētas sabiedrības pulcēšanās par godu krievu režisora Kirila Serebreņņikova jaunākās filmas "Čaikovska sieva" pirmizrādei uz lielajiem ekrāniem.

Jaunā filma tika izrādīta kinofestivāla "Baltijas pērle" ievaros, un klāt bija arī pats režisors Kirils Serebreņņikovs.

No dzīvesvietas Jūrmalā uz Rīgu atbrauca arī Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova un viņas draudzene, latviešu dziedātāja Laima Vaikule. Pugačova lielo kinonotikumu apmeklēja elegantā zilā tērpā ar kapuci, bet Vaikule bija tērpusies saulaini zeltainā kostīmā. Publikā bija kādreizējais Latvijas prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, komponists Arturs Maskats un citi pašmāju sabiedrībā zināmi ļaudis.
Kirila Serebreņņikova jaunākā filma "Čaikovska sieva" nule startējusi arī Kannu kinofestivāla galvenajā konkursā. Tā stāsta par nelaimīgu mīlestību, proti, mīlošai sievai nav ne jausmas, ka vīrs patiesībā dod priekšroku tuvībai ar vīriešiem.

Filmas pamatā ir krievu komponista Pētera Čaikovska biogrāfija. Viņa talanta pielūdzēja un studente Miļukova apprecējās ar komponistu 1887. gadā, taču īsā laulība bija nelaimīga un pāris izšķīrās jau pēc divarpus mēnešu kopdzīves. Čaikovskis, ko vairums biogrāfu uzskata par homoseksuālu, vainoja sievu savā nomāktībā un nespējā komponēt, savukārt Miļukova, juzdamās pazemota, piedzīvoja nervu sabrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!