Foto: Vida Press

Timotijs Šalamē jau kādu laiku nav sociālo mediju cienītājs. ASV Kinoakadēmijas balvai nominētais aktieris atklāja, ka jūtas nosodīts platformu spiediena dēļ un, viņaprāt, sociālie mediji var novest pie nenovēršama "sabiedrība sabrukuma", ziņo tabloīds "People."

"Es nevaru iedomāties, ko nozīmē izaugt bez sociālo mediju "uzbrukuma"," piebilda Šalamē. "Ir bijis patiesi liels atvieglojums atveidot varoni, kurš cīnās ar iekšējo dilemmu, jo viņam nav bijusi iespēja ielūkoties "Twitter", "Instagram" vai "TikTok" un izdomāt, kur tad īsti viņš iekļaujas."

"Protams, tur tu vari atrast piederību, viena veida cilvēku grupu, kuriem ir tāda pati nodarbošanās vai intereses kā tev. Bet es domāju, ka šajā laikmetā – ir grūti dzīvot," viņš paskaidroja.

"Es domāju, ka sabiedrības sabrukums ir tuvu. Ticu, ka filmām ir liela nozīme, jo mākslinieka loma ir izgaismot notiekošo."

Viņš pievērsās šai tēmai, apspriežot savu jauno filmu "Bones & All", kuras darbība risinās 1980. gados, ilgi pirms sociālo mediju virtuālās dominances. Filmā "Bones and All" Šalamē un Teilore Rasela atveido divus kanibāliskus mīlētājus, kuri dodas 3000 jūdžu garā pārbraucienā pāri Amerikai, taču nespēj izvairīties no savas tumšās pagātnes. Jaunākā filma pēc pirmizrādes festivālā saņēma 10 minūšu garas ovācijas. Ziņkārīgākie skatītāji var jau tagad izlasīt tāda paša nosaukuma grāmatu, kas ir filmas pamatā.

Šalamē ir iejuties dažādos jaunības stāstos, kas aptver dažādu žanru gammu, sākot no kulta klasiskās zinātniskās fantastikas filmas "Kāpa"/"Dune" līdz Grētas Gērvigas adaptācijai "Little Women", kā arī Šekspīra vēsturiskajai fantastikai "The King".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!