Foto: Vida Press

Pēc Mārgaretas Tečeres un Terēzas Mejas 47 gadus vecā Liza Trasa otrdien kļūst par trešo dāmu Lielbritānijas vēsturē, kas ieņem augsto premjerministra posteni. Konservatīvās partijas līdere gan savulaik izrādījusies ne tik konservatīva privātajā dzīvē, proti, viņas pagātnē ir sānsoļa skandāls.

Kamēr Liza Trasa vēl tikai pošas uz Dauningstrītas mitekli, uzmanība pievērsta arī politiķes privātajai dzīvei. To viņa sargā no publiciātes, jo 2006. gadā smagi apdedzinājusies – tolaik viņa nokļuva tabloīdu virsrakstos saistībā ar laulības pārkāpšanas skandālu.

Liza Trasa jau 22 gadus ir precējusies ar grāmatvedi Hjū O'Nīlu, kopdzīvē izaudzinātas divas meitas, tomēr laulībā bijuši arī smagi pārdzīvojumi.

Viņi iepazinās 1997. gadā Toriju partijas konferencē, kad Trasa bija 22 gadus veca. Abi aizrāvās ar ziemas sporta veidiem, un arī pirmais randiņš aizvadīts slidotavā. 2000. gadā Trasa un O'Nīls svinēja kāzas, taču jau pēc četriem gadiem politiķe ļāvās dēkai ar britu parlamenta deputātu, viņas politisko mentoru Marku Fīldu, kurš, tāpat kā Trasa, bija precējies.

Kā vēsta izdevums "Hello!", Trasas dēka ar Fīldu ilga apmēram 18 mēnešus. 2006. gadā šis romāns "nāca gaismā". Izjuka Fīlda 12 gadus ilgā laulība ar investīciju baņķieri Mišelu Ektonu – sieviete nespēja piedot šo sānsoli. Kurpretī Trasas vīrs izrādīja augstsirdību un krāpšanu piedeva. Tiesa, šis skandāls meta ēnu uz Trasas politiķes karjeru un daudzi partijas biedri uzskatīja, ka viņas reputācija vairs nav nevainojama.

Gan Trasa, gan viņas vīrs publiski teikuši, ka nevēlas runāt par neuzticības skandālu un iedziļināties savas privātās dzīves detaļās. "Esmu patiešām laimīgi precējusies," politiķe izteicās 2019. gadā un Valentīndienā publiskoja fotogrāfiju, kurā redzama, kopā ar vīru. "Manas dzīves mīlestība," viņa parakstīja attēlu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Trasa kļūs par Lielbritānijas valdības vadītāju, amatā nomainot līdzšinējo premjerministru Borisu Džonsonu, kurš vairāku skandālu dēļ bija spiests atkāpties no amata. Trasa līdz šim bija ārlietu ministre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!