Foto: Vida Press
Sēru atmosfērā saistībā ar Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāvi, Bakingemas pilī satikušās divu tautu "mīlules" – Kembridžas hercogiene, nu jau arī Velsas princese Katrīna un Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska, kura karalienes bērēs vada Ukrainas pārtāvniecību.

Olena Zelenska uz karalienes bērēm devusies kā savas valsts pārstāve, prezidentam Volodimiram Zelenskim paliekot dzimtenē. Zelenska kundze līdzās citu valstu līderiem atvadījās no Elizabetes II Vestminsteras zālē un pēc tam Bakingemas pilī aprunājās ar Kembridžas hercogieni Katrīnu, kura nu kļuvusi arī par Velsas princesi.

Abas lēdijas sarunājās pils kamīnzālē, tērpušās melnā.

Šī ir otrā reize, kad Katrīna satiek Olenu. Pirmoreiz Bakingemas pilī viņas tikās 2020. gadā kopā ar saviem vīriem. Tā bija oficiālā Ukrainas vadītāja vizīte Lielbritānijā.

Šoreiz Volodimirs Zelenskis palicis Ukrainā, kur turpina cīnīties pret Vladimira Putina vadītajiem iebrucējiem. Putins ir viens no dažu valstu līderiem, kurš uz karalienes bērēm nav aicināts, taču viņš pagājušajā nedēļā izteicis līdzjūtību karaliskajai ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!