Foto: LETA

"Esmu brīva sieviete" – tā par savu attiecību pašreizējo statusu saka Rīgas domniece un pilsoniski aktīvā juriste Ieva Brante. Viņa šķīrusies no vīra, kuru savulaik pati bildināja.

Sabiedriski aktīvā Ieva Brante nule paviesojusies TV raidījumā "Kad viņas satiekas". Sarunā ar vadītāju Valdi Melderi viņa atklāj, ka laulības dzīve ar savukaik karsti iemīlēto vīrieti neizdevās, tāpēc abi nolēmuši šķirties.

Domnieces amatpersonas deklarācijā par 2020. gadu kā Brantes laulātais minēts Aivars Skrastiņš, taču deklarācijā par 2021. gadu laulātais vairs neuzrādās.

Vaicāta, vai lēmumu par šķiršanos iespējams pieņemt abpusēju sarunu ceļā, Ieva neslēpj, ka šo jautājumi abi ar vīru izrunājuši pavisam atklāti un pēc šķiršanās saglabājuši labas attiecības: "Ja attiecībās ir mīlestība un cieņpilna attieksme, šos jautājumus var izrunāt – esmu gudra sieviete, kas izvēlējās gudru vīrieti, kurš mani ciena un mīl. Tāpēc šāda saruna notika. Mēs esam saglabājuši draudzīgas attiecības un, ja man būs vajadzīga kāda palīdzība vai atbalsts, es to varēšu saņemt. Tāpat arī viņš. Tomēr mūsu dzīves ceļi ir atšķirīgi. Viņš ir labākais, kas ar mani ir noticis, bet mūsu dzīve iet tālāk," raidījumā skaidro Brante.

Jāpiebilst, ka vēl pirms pusotra gada šajā pašā raidījumā Brante atklāja, ka savu vīru pati bildināja. Abi iepazinušies autoskolā, kad Brante kārtoja autovadītāja tiesības. Jau ieraugot vīrieti, viņai uzreiz bijis skaidrs: tas ir mans īstais cilvēks! Tā kā Brante ir pārliecināta, ka "dzīve jāņem savās rokās", viņa uzņēmusies iniciatīvu attiecībās, pati arī bildinot kungu.

Lēmums par šķiršanos gan neesot nācis viegli. Nesaskaņu iemesls bijis abu atšķirīgais dzīves ritms un ātrums.

"Viņš ir ļoti mīlošs un mani ciena. Taču man bija godīgi sev jāatbild: vai patiesi tas ir tas, kas man ir vajadzīgs? Es viņam atklāti pateicu, ka mans dzīves ritms ir atšķirīgs... Joprojām tevi mīlu, cienu, tu esi labs cilvēks. Bet es pazīstu 778 labus un gudrus cilvēkus, taču es ar viņiem nedzīvoju! Tā ir godīga attieksme pret sevi. Es netirgojos ar sevi. Es gribu maksimumu, gribu tā, kā man ir labāk un ērtāk. Mana laime ir mana izvēle," saka Ieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!