Foto: Кадр из видео

Rīgas domes deputāte Ieva Brante sociālajā medijā "Facebook" publiskojusi video, kurā viņa, sēžot mežā, saņem friziera pakalpojumus. Video aprakstā Brante min savu neizpratni pret Covid-19 ierobežojumiem. Valsts policija (VP) par notikušo ir uzsākusi administratīvo procesu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Līna Kaļķe.

Valsts policija ir saņēmusi informāciju par to, ka ārkārtējās situācijas laikā ir sniegts skaistumkopšanas (friziera) pakalpojums, kas šobrīd nav atļauts. Policija šobrīd vērtē informāciju un par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu tiks uzsākts administratīvais process, portālam "Delfi" pavēstīja VP pārstāve.

Savukārt Brante "Facebook" rakstīja, ka uz šādu rīcību viņu mudinājusi iekšējā pārliecība un neizpratne par valdības ierobežojumiem, kas, viņasprāt, ir haotiski un objektīvi nepamatoti.

"Šāds neloģiskums valdības lēmumos veicina sabiedrības neuzticēšanos valsts varai. Apšaubāmi un objektīvi nepamatoti lēmumi veicina sabiedrības nevēlēšanos tos pildīt," "Facebook" raksta Brante.

Policijas redzeslokā nonācis arī gadījums, kurā, iespējams, notikusi neatļauta pulcēšanās. Aktrise Dita Lūriņa savā "Facebook" publicējusi attēlu, kurā ārā, lietojot sejas aizsegus tiek atzīmēta režisora un aktiera Valda Lūriņa 70 gadu jubileja.

Par šo gadījumu VP ir uzsākusi resorisko pārbaudi, portālam "Delfi' pavēstīja Līna Kaļķe.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku, Ministru kabinets pagarinājis valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 2021. gada 6. aprīlim, nosakot arī virkni stingrāku ierobežojumu.

Latvijā ikvienam ikdienas gaitās jāievēro "2+2 princips" – divi metri, divi cilvēki. Tātad jāievēro divu metru distance un tikšanās jāierobežo līdz diviem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!