Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Decembrī iznāca režisora Džeimsa Kamerona ilgi lolotā un fanu gaidītā filma "Avatars: Ūdensceļš" ("Avatar: The Way of Water"). Turklāt vērienīgā darba trešā daļa jau ir nofilmēta un ir pēcapstrādes stadijā, arī dažas no filmas ceturtās daļas ainām ir jau nofilmētas. Žurnāls "Empire" režisoram jautājis, vai viņš neizjūt smeldzi un nožēlu par stāstiem, ko nav spējis parādīt sabiedrībai, ņemot vērā, cik daudz laika viņš veltījis filmas "Avatars" uzņemšanai. Režisoram uz to bijušas divas atbildes, vēsta "Deadline".

Režisors saka, ka, pirmkārt, filmas "Avatars" pasaule ir tik plaša, ka viņš tajā varot izstāstīt lielāko daļu stāstu, ko vēlas, turklāt šajā procesā viņš var izmēģināt dažādas stilistiskās metodes, kuras viņš vēlas izpētīt vairāk.

"Un, otrkārt, jā… mūsu laiks kā māksliniekiem ir ierobežots. Es vienmēr apraudāšu dažus stāstus, kurus nevaru izveidot," režisors atzinis žurnālam.

Neskatoties uz to, Kamerons izjūt lielu gandarījumu, ka citi režisori vēlas izpētīt dažas no viņa idejām, piemēram, kā to darīja Ketrīna Bigelova filmā "Savādās dienas" ("Strange Days") un Roberts Rodrigess, kad Kamerons viņam nodeva stafeti, lai pabeigtu filmu "Alita: Kaujas eņģelis" ("Alita: Battle Angel"), pēc tam, kad filma daudzus gadus netika uzņemta, jo Kamerons bija aizņemts ar darbu pie "Avatars". "Es ceru arī uz turpmāku sadarbību ar režisoriem, kurus apbrīnoju," režisors saka.

"Avatars: Ūdensceļš" uzņemšana prasīja apmēram 13 gadus, līdz tā šogad decembrī nonāca uz lielajiem kinoekrāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!