Foto: DELFI
(Ziņa precizēta pl.17) Pašmāju sociālais tīkls "Draugiem" izslēdzis "Neatkarīgās rīta avīzes" (NRA) digitālo platformu "Nra.lv" no ziņu plūsmas – vietnē vairs nav redzami linki uz šo portālu. Kā "Delfi" skaidro "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks, uzņēmums "vienkārši izņēmis nekvalitatīvu preci no sava skatloga".

"Sadaļa "Ziņas" ir paredzēta, lai mūsu lietotāji iegūtu iespējami objektīvu informāciju un baudītu kvalitatīvu žurnālistiku. NRA to nodrošināt nespēj ne saturiski, ne savas apšaubāmas reputācijas dēļ," saka Jānis Palkavnieks.

Sestdienas vakarā Palkavnieks precizēja, ka NRA no ziņu lentes izņemts jau apmēram pirms gada, drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, nevis nupat.

NRA un portāls "Nra.lv" pieder SIA "Mediju nams".

Saskaņā ar mērījumiem, portālu "Draugiem.lv" pagājušajā mēnesī aktīvi lietojuši 164 670 cilvēku un plūsma no šī sociālā tīkla veido nelielu, taču stabilu auditoriju vairākām Latvijas ziņu vietnēm.

Palkavnieks gan neatklāj, procentuāli cik lietotāju agrāk klikšķināja uz NRA izvietotajām saitēm, taču "Draugiem" ziņu sadaļa ikdienā tiek apmeklēta 50 000 reižu.

Palkavnieks arī publiski vietnē "Twitter" pauda, ka "Mediju nama" ģenerāldirektore Daina Ločmele izteikusi pretenzijas pret šādu "Draugiem Group" lēmumu un lūgusi atgriezt vietnē linkus uz viņas pārstāvēto portālu.

Sarunā ar "Delfi" Palkavnieks saka: "Piezvanīja jaunā ģenerāldirektore it kā jaunās īpašnieces vārdā, bet uzvedās tieši tāpat kā vecie īpašnieki – prasīja, kāpēc mēs viņus neņemam, runāja murgus par trešo pušu un biznesa interesēm un solījās veikt izmeklēšanu, ko es sapratu kā draudus. Ar tādiem deviņdesmito gadu stila uzņēmējiem mēs nesadarbojamies pēc būtības," – tā Palkavnieks.

"Delfi" neizdevās uzzināt "Mediju nama" un tā ģenerāldirektores Dainas Ločmeles viedokli par notikušo, jo uz atkārtotiem e-pastiem "Mediju nams" neatsaucās.

Aģentūra LETA pērnā gada decembra beigās vēstīja, ka par "Mediju nama" jauno īpašnieci kļuvusi Anastasija Udalova – zīmola "Dzintars" pārvaldošās kompānijas SIA "H.A.Brieger" līdzīpašniece. Iegādes darījuma nosacījumi noteikti kā komercnoslēpums un netika izpausti.

"Mūsu mērķis ir nostiprināt Nra.lv lomu Latvijas vadošo sociāli ekonomisko dienaskārtību veidojošo mediju lokā un primāri konkurēt ar "Delfi" un "LSM"," norādīja Udalova.

Saskaņā ar "Firmas.lv" publiskoto informāciju, līdz tam "Mediju nams" vienīgais īpašnieks bija AS "Neatkarīgā" meitas uzņēmums SIA "MN Mediji". Uzņēmums reģistrēts 2002.gadā, un tā pamatkapitāls ir 12 948 128 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 739 653 eiro, bet zaudējumi sasniedza 635 250 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!